Středa 22. září. Svátek má Darina.

Volkswagen Financial Services pokračuje v postupném růstu i po třetím čtvrtletí

Investice 15.11.2016 | 11:09 0 Komentářů

Počet nově uzavřených smluv se v celosvětovém měřítku zvýšil o 13,7 procenta na cca 5,66 milionu. Výrazně se zvýšil také celkový počet aktuálně platných smluv, který v porovnání se stejným obdobím loňského roku stoupl o 10,3 procenta a ke konci září dosáhl více než 17,85 milionu.

Po devíti měsících můžeme být velmi spokojeni s nárůstem počtu smluv. Jsme na dobré cestě a na všech trzích dosahujeme pozitivních výsledků,“ uvedl Dr. Christian Dahlheim, ředitel prodeje společnosti Volkswagen Financial Services AG, a dodává: „K růstu přispívá především budování širokých pozic na mezinárodní úrovni.“ Vysoké počty nově uzavíraných smluv byly zaznamenány zejména na trzích v Číně, Německu, Polsku, Mexiku a Spojeném království.

Nové smlouvy

Počet nově uzavřených smluv v segmentu financování nákupu vozidel dosáhl za prvních devět měsíců letošního roku 1,9 milionů jednotek (nárůst o 6,5 %). Kromě toho bylo v tomto období také podepsáno 989 000 nových leasingových smluv (nárůst o 13,0 %), 1,2 milionu nových servisních smluv (nárůst o 41,8 %) a více než 1,6 milionu nových pojistných smluv (nárůst o 7,5 %).

Celkové smluvní portfolio

Smluvní portfolio společností Volkswagen Financial Services na konci prvních devíti měsíců představovalo více než 17,85 milionu jednotek (nárůst o 10,3 %). Toto číslo zahrnuje 6,39 milionu smluv o financování nákupu vozidel (nárůst o 4,7 %), 2,78 milionu leasingových smluv (nárůst
o 10,7 %) a také 3,27 milionu servisních smluv (nárůst o 25,2 %) a 5,41 milionu pojistných smluv (nárůst o 9,1 %).

Pozitivní vývoj na německém trhu

Společnost Volkswagen Financial Services v prvních devíti měsících roku 2016 také zaznamenala rychlejší růst na svém největším trhu. Celkový počet smluv, které byly nově uzavřeny v Německu, dosáhl v tomto období hodnoty 1,87 milionu jednotek (za stejné období předchozího roku: 1,67 milionů jednotek). To představuje nárůst o 12,0 procent. Celkové portfolio se tak ke konci září 2016 jen v Německu rozrostlo na 5,97 milionu smluv (v loňském roce: 5,56 milionu smluv), což představuje nárůst o 7,4 procenta.

Nové smlouvy celosvětově

(v tisících*)

Září 2016

Září 2015