CZK/€ 25.305 -0,06%

10. 05. 2016

Subjekty:

Vítězi v anketě Pojišťovna roku 2015 jsou ČPP, Kooperativa a ERV

Výsledky ankety oznámili organizátoři této nejstarší profesní soutěže na pojistném trhu: Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) ve spolupráci Českou asociací pojišťoven (ČAP) a specializovaným serverem OPojištění.cz. Slavnostního galavečera k vyhlášení výsledků se zúčastnilo na 200 makléřů, top manažerů pojišťoven, zástupců ministerstva financí, představitelů asociací finančního trhu a dalších významných hostů v čele s viceguvernérem ČNB prof. Vladimírem Tomšíkem, který celou akci zahájil.

„Letošní výsledky potvrzují, že postavení pojišťoven na trhu je z hlediska pojišťovacích makléřů stabilizované. To je pro české pojišťovnictví dobrá zpráva v době, kdy podmínky pro podnikání v tomto segmentu ekonomiky neustále přitvrzují,“ zhodnotila 16. ročník ankety Pojišťovna roku předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová. Stoupající prestiž soutěže podle jejího názoru jen podtrhuje význam klíčové role makléřů jako odborných poradců, kteří prosazují a chrání zájmy svých klientů.

Místopředseda AČPM Ivan Špirakus dodává: „Největší změny v porovnání s předchozím ročníkem opět zaznamenala kategorie specializovaného pojištění, s výjimkou tradičního vítěze. Skupinu TOP 5 opustila PVZP, která se stále více profiluje jako univerzální pojišťovna. Mezi pět nejlepších se naopak po pauze vrátily pojišťovny Euler Hermes, AGRA a KUPEG, což svědčí o diverzifikaci v potřebách klientů makléřských firem.“

V hodnocení členů AČPM pojistiteli z řad ČAP své loňské prvenství obhájila firma Respect jako Pojišťovací makléř roku 2015. K tomu poznamenal výkonný ředitel ČAP Jan Matoušek:

„Spolupráce pojišťoven s makléři má svou nezastupitelnou roli v péči, kterou společně poskytujeme klientům. Vzájemné hodnocení kvality na základě zkušeností z praxe je nejlepším důkazem společného úsilí pojišťoven a makléřů o kultivaci českého pojišťovnictví“.

Anketu Pojišťovna roku již řadu let podporuje renomovaná poradenská společnost KPMG Česká republika. „Pojišťovací makléři oceňují zejména dlouhodobý vzájemný vztah s pojišťovnami a kvalitní servis. Ve výsledcích ankety se projevuje jejich vzájemná stabilní spolupráce, proto došlo jen k malým změnám oproti předchozím letům. I KPMG se zaměřuje na dlouhodobé vztahy s pojišťovnami a makléři a na poskytování kvalitních služeb, proto jsme dlouhodobě partnerem této akce.“, komentuje výsledky Marek Čáp, director KPMG Česká republika.

V rámci 16. ročníku ankety Prezídium Asociace českých pojišťovacích makléřů také již tradičně udělilo čestný titul Osobnost pojistného trhu za vynikající a mimořádný přínos rozvoji českého pojišťovnictví. Do „síně slávy“ byl jmenován dlouholetý výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů JUDr. Ing. Jakub Hradec, který se v pojišťovnictví pohybuje již úctyhodných 35 let.

Pojišťovna roku 2015 – celkové výsledky

Pojištění průmyslu a podnikatelů

AIG Europe Limited, organizační složka pro ČR

Pojištění občanů

AIG Europe Limited, organizační složka pro ČR

Autopojištění

Česká pojišťovna, a.s.

Specializované pojištění

ERV Evropská pojišťovna, a.s.

EULER HERMES SA, organizační složka

D.A.S. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR

AGRA pojišťovna, organizační složka

KUPEG úvěrová pojišťovna a.s.

Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny, a.s., VIG

Osobnost pojistného trhu

JUDr. Ing. Jakub Hradec

Pojišťovací makléř roku 2015

RESPECT, a. s.

INSIA a.s.

RENOMIA, a. s.

OK GROUP a.s.

GrECo JLT Czech Republic  s.r.o.

Podrobné informace o anketě, její historii i kritériích hodnocení jsou k dispozici na webových stránkách ankety www.pojistovnaroku.cz.

Anketa přináší odbornou alternativu ke spotřebitelským soutěžím v oboru. Makléři jako profesionálové v pojištění a expertní poradci svých klientů v ní porovnávají nejen parametry nabízených produktů, ale hlavně skutečnou úroveň servisu jednotlivých pojistitelů tak, jak se s ní měli možnost každodenně setkávat v průběhu uplynulého roku.

Anketu Pojišťovna roku již tradičně organizuje Asociace českých pojišťovacích makléřů, v posledních letech ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven a specializovaným serverem OPojištění.cz.

Záštitu 16. ročníku poskytl guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Uspořádání ankety Pojišťovna roku 2015 podpořili:

Generální partner: KPMG Česká republika

Partneři: CRIF/Elixír, Sdružení Czech Top100