Neděle 23. září. Svátek má Berta.

Vítězem tohoto týdne je Avast se ziskem 6,4 %

Investice 14.09.2018 | 16:39 0 Komentářů

Evropské trhy v závěru poslední obchodní seance tohoto týdne míří vzhůru. Hlavní index Stoxx 600 posiluje o 0,4 %. Nejlépe jsou na tom technologické firmy (+0,9 %). Na opačné straně se nachází především realitní developeři (-0,3 %).

Americké akciové burzy po otevření trhů spíše přešlapují na místě. Průmyslový Dow Jones se pohybuje mírně nad včerejší uzavírací cenou, zatímco S&P 500 to má přesně opačně, když je pár setin procenta pod včerejší uzavírací cenou. Technologický Nasdaq roste o 0,2 %. V rámci S&P 500 nejvíce klesají realitní developeři (-1,6 %) následováni síťovým odvětvím (-1,4 %). Tyto poklesy částečně kompenzují zisky finančních institucí (+0,7 %) či technologických firem (+0,3 %).

Pražská burza dnes posílila o 0,3 %. Nejlépe se dařilo Avastu (+1,2 %), který si od konce minulého týdne připsal již 6,4 %. Následuje jej pojišťovna VIG (+1,1 %) a Erste Group (+0,8 %). Propadlíkem dne se stala likérka Stock Spirits se ztrátou 2,1 %. Dnešní zobchodovaný objem na pražské burze činil necelých 0,4 mld. CZK, což je pod ročním průměrem.

JIŘÍ KOSTKA
Komerční banka