CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

22. 11. 2017

Subjekty:

Visa představila nositelnou platební elektroniku pro Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018

Visa (NYSE: V), exkluzivní partner olympijských a paralympijských her pro platební technologie, představila trojici komerčně dostupných nositelných platebních zařízení. U příležitosti zimních olympijských her připravila Visa platební rukavice, pamětní nálepky a olympijské odznaky s technologií NFC. Ty umožňují fanouškům a sportovcům provádět pohodlné a bezpečné platby jednoduchým přiložením ke kterémukoli terminálu pro bezkontaktní platby.

Těšíme se, že si návštěvníci Zimních olympijských her v Pchjongčchangu užijí zcela novou platební zkušenost,“ uvedl Marcel Gajdoš, country manažer Visa pro Českou republiku a Slovensko. „Visa letos vybavila všechna sportoviště olympijských her nejnovějšími platebními technologiemi,“ dodal Gajdoš.

Pro vývoj a distribuci nového platebního příslušenství se Visa spojila s Lotte Card, finanční odnoží jihokorejského maloobchodního gigantu Lotte. Od 9. listopadu jsou tak v Koreji dostupné následující výrobky:

• Pamětní olympijský odznak: Inspirovaná dlouholetou tradicí sběru pamětních odznaků
    z olympijských her uvádí na trh čtyři unikátní odznaky do klopy s designem inspirovaným hrami v Pchjongčchangu 2018. Fanoušci i sportovci tak můžou sběratelským předmětem provádět platební transakce. Cena odznaku je 5 000 KRW (cca 100 korun) plus předplacená částka kreditu ve výši 30 000 nebo 50 000 KRW (600 a 1000 korun).
  • Platební rukavice: Průměrná teplota v Pchjongčchangu bude – 4.8 °C[1]. Nosit rukavice bude proto povinností. Fanoušci můžou v rukavicích platit bezpečně a jednoduše, aniž by je zábly ruce. Rukavice jsou vybaveny čipem s dvojitým rozhraním, bezkontaktní anténou a schopností provádět nákupy na olympijských sportovištích i kompatibilních čtečkách po celém světě. Rukavice jsou dodávány s předplaceným kreditem ve výši 30 000 nebo 50 000 KRW (600 nebo 1000 korun).
  • Nálepka: Platební nálepky Visa jsou vyrobeny z tenkého a ohebného materiálu s integrovaným NFC čipem a duálním rozhraním a anténou. Lze je přilepit na takřka jakýkoli materiál a následně ihned platit. K dispozici jsou v nominálních hodnotách 30 000, 50 000, 100 000 a 200 000 KRW (600, 1000, 2000 a 4000 korun). Sbírku tvoří osm designů včetně Suhoranga – oficiálního maskota her v Pchjongčchangu 2018, korejské vlajky a řady dalších.

Jako pro účastnici zimních olympijských her je pro mě důležité spolupracovat se značkou jako je Visa. Nejenže podporuje různorodou skupinu sportovců v rámci Týmu Visa, ale vytváří lepší zážitky i pro fanoušky olympiády,“ uvádí Mikaela Shiffrin, zlatá olympijská medailistka za USA a členka Týmu Visa. „Olympijské odznaky jsou vždy nejžádanějšími sběratelskými předměty, ovšem Visa odznaky jsou svojí hodnotou ještě o kus dál,“ doplňuje.

Uvedené nálepky a odznaky je možné od 9. listopadu zakoupit v zákaznických centrech společnosti Lotte Card v Koreji a na jejích webových stránkách. V průběhu her budou všechna tři nositelná zařízení k dispozici v olympijských Superstorech v prodejních automatech Visa.

Vyrostla jsem v Jižní Koreji a jsem pyšná na to, že moje domovina hostí hry a využívá tuto příležitost pro představení platebních inovací Visa zbytku světa. Platební rukavice jsou pak skutečně pohodlný způsob jak, zaplatit, i když je zima,“ pochvaluje si Park Seung-Hi, jihokorejská olympijská rychlobruslařka a členka Týmu Visa.

Kromě nositelné elektroniky a statutu exkluzivního partnera olympijských her spravuje Visa infrastrukturu celého platebního systému a jeho síť napříč všemi sportovišti a prostory olympiády. To představuje více než 1000 bezkontaktních terminálů, umožňujících i mobilní platby a platby pomocí nositelné elektroniky.

Tisková zpráva Visa Inc.