Pátek 23. října. Svátek má Teodor.

Vedoucím samostatné divize Recyklace společnosti SAFINA se stává Josef Bříza

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že zahajuje činnost samostatné výrobní divize Recyklace. Do jejího čela se postaví Josef Bříza (36), který dosud pracoval v SAFINĚ na pozici obchodního manažera.

Josef Bříza pracoval od podzimu 2012 ve společnosti SAFINA jako obchodní manažer. Byl zodpovědný za nákup materiálu pro plasmový reaktor PlasmaEnvi®.

Zkušenosti na manažerské pozici získával ve společnosti Commexim Group, kde měl jako obchodní manažer na starosti nákup a prodej feroslitin, neželezných kovů a surovin pro slévárny a ocelárny v České republice a v dalších evropských zemích. Vzhledem ke své specializaci na italský jazyk se nejprve věnoval portfoliu zákazníků v Itálii, později se jeho kompetence rozšířily i na další státy v západní Evropě a na Balkáně.

Předtím pracoval jako obchodník pro export v jihlavské firmě Kronospan, kde se zabýval prodejem velkoplošných materiálů pro výrobu nábytku do Itálie.

Bříza vystudoval obor automatizace a elektrotechniky na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Kutné Hoře, po maturitě se věnoval studiu anglického jazyka na Soukromé škole cestovního ruchu v Pardubicích. Italský jazyk – překladatelství vystudoval na Filozofické fakultě Slezské univerzity v Opavě.

Mezi jeho největší koníčky patří sport, cestování a fotografie.

„Josef Bříza prokázal svoje odborné i obchodní dovednosti, a proto byl ideální kandidátem na nově otevřenou pozici. Protože se recyklaci drahých kovů v naší společnosti věnujeme dlouhodobě, je vznik samostatné divize logickým krokem k posílení naší strategie plánovaného rozvoje v oblasti recyklace a rafinace,“ řekl Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA, důvodem této změny je snaha o využití potenciálu recyklace vytvořením efektivního technologického a personálního zázemí, které povede ke zvýšení její obchodní aktivity.“

Recyklace v současné době tvoří 50 % ročního obratu společnosti SAFINA, tzn. více než 2, 5 mld. Kč. Další růst této divize bude podpořen nejen zintenzivněním stávajících obchodních aktivit a jejich rozšířením do nových oblastí, ale také zajištěním zázemí pro následný rozvoj rafinačních technologií, které umožní zvýšit výkony recyklace.