Neděle 26. září. Svátek má Andrea.

VECTOR Certifikace s.r.o. podala žádost o udělení akreditace podle zákona o spotřebitelském úvěru

Investice 01.12.2016 | 16:06 0 Komentářů

Ve čtvrtek 1. prosince 2016 v 8:15 hodin byla prostřednictvím datové zprávy České národní bance podána žádost o udělení akreditace společnosti VECTOR Certifikace s.r.o. podle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru. Samotná žádost obsahuje celkem 39 příloh strukturovaných podle vyhlášky č. 381/2016 Sb., o žádostech, oznámeních a předkládání výkazů podle zákona o spotřebitelském úvěru. VECTOR Certifikace s.r.o. ve spolupráci s dalšími partnery tímto krokem dosáhla vrcholu několikaměsíční přípravy nezbytných náležitostí a celkové implementace nového zákona do chodů a procesů společnosti.

Výše uvedený zákon přináší od 1. 12. 2016 nová pravidla do oblasti poskytování a zprostředkování spotřebitelských úvěrů a klade velký důraz na transparentnost, důvěryhodnost, ochranu spotřebitele a odbornou způsobilost. Odborné znalosti se budou nově prokazovat osvědčením o úspěšném vykonání odborné zkoušky. Tyto zkoušky mohou organizovat pouze akreditované osoby schválené ČNB. Tým VECTOR Certifikace s.r.o. připravil také E-learning v podobě výukového kurzu, který bude obsahovat studijní materiály a zkušební otázky. Ty budou veřejné a zpracovává je nyní ČNB.

Pro úspěšné zvládnuti zkoušky budeme mít k dispozici také vlastní tištěný studijní materiál. Účastníkům nabídneme rovněž dopolední přípravný seminář, který bude sloužit ke zdokonalení znalostí, před vlastním vykonání zkoušky před zkušební komisí. Společnost využije také svých zkušeností, které získala při certifikaci 5 340 osob, které již certifikovala na penzijní produkty, sdělil Bc. David Škvára, jednatel společnosti. První termíny certifikací je možné očekávat v průběhu 2. kvartálu roku 2017, ihned poté, kdy první společnosti obdrží rozhodnutí o udělení akreditace od regulátora, které je bude ke konání certifikační zkoušky opravňovat.

Tisková zpráva: VECTOR Certifikace s.r.o.