Čtvrtek 24. června. Svátek má Jan.

Investice 09.05.2016 | 13:48 1 Komentář

Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF ČR) a Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, z.s. (AFIZ, z.s.) vydávají společnou tiskovou zprávu o základních parametrech finančně poradenského trhu ČR v prvním čtvrtletí roku 2016. Dodatečně uváděným údajem je počet nově obsloužených klientů, který v daném období dosáhl celkem 93 788 retailových i korporátních zákazníků.

I.    Pojištění

V oblasti pojištění bylo v daném období sdruženými subjekty zprostředkováno běžně placené životní pojištění v objemu 618 722 tis. Kč, jednorázově placené 63 983 tis. Kč a neživotní pojištění v objemu 259 965 tis. Kč, to vše při celkovém počtu 146 178 smluv.

Životní pojištění – běžně placené

Celkové roční pojistné

618 722

55 479

Životní pojištění – jednorázově placené

Suma předepsaného jednorázového pojistného (vkladů)

63 983

Neživotní pojištění

Celkové roční pojistné vč. jednorázového pojistného

259 965

90 137

942 670

146 178

II.    Investice

U investičních produktů sledují obě sdružení podrobnou strukturu peněžních toků, které umožňují identifikovat poměr jednotlivých nástrojů. Celkem byly v této oblasti zprostředkovány produkty za 2 326 324 tis. Kč na základě 45 642 smluv.

Podílové listy – objem nákupů

Souhrn zprostředkovaných částek

1 946 284

45 642

Pravidelné investice

Souhrn zprostředkovaných

ročních částek

380 040

2 326 324

III.    Úvěrové produkty a depozita

V oblasti úvěrových a spořících produktů dominuje co do účelovosti financování bydlení, jde tedy primárně o produkty hypotečních úvěrů, stavebního spoření a úvěrů z něho. Celkový objem úvěrových produktů (HÚ a úvěry ze SS) zprostředkovaných členy USF a AFIZ dosáhl v uplynulém čtvrtletí výše  13 149 639 tis. Kč při celkovém počtu 8 737 smluv. Depozitní, tedy zejména spořící složku portfolia kromě již zmíněného stavebního spoření doplňuje také penzijní produkty (nově II. i III. pilíř) a spořící účty.

Penzijní připojištění

1 459

14 353 821

23 861

Tisková zpráva Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF ČR) a Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, z.s. (AFIZ, z.s.)

Jeden komentář: “V prvním čtvrtletí 2016 klientům finanční produkty v celkové hodnotě téměř 18 miliard Kč”

1. jane napsal:

Ahoj,
    To je informovat širokou veřejnost, že paní Jane Alison, soukromá půjčka věřitel má otevřít finanční příležitosti pro každého v případě potřeby jakékoli finanční pomoci. Dáváme se úvěr ve výši 2% úrokovou sazbou jednotlivcům, firmám a společnostem pod jasné a pochopitelné formě a kondici. kontaktujte nás dnes prostřednictvím e-mailu, takže můžeme vám naše úvěrové podmínky na adrese: (saintloanss@gma­il.com)