CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

18. 04. 2016

V letošním prvním grantovém kole získalo 63 projektů od ING Bank Fondu Nadace Terezy Maxové dětem více než půl milionu korun

Finanční podpora byla rozdělena mezi 45 pěstounských rodin a osvojitelů a 18 organizací nebo zařízení ústavní výchovy. Do prvního grantového kola roku 2016 se přihlásilo celkem 87 žadatelů, jejichž finanční požadavky přesáhly 1,7 milionu korun.  Schválené a podpořené projekty se věnují rozvoji talentu a vzdělávání, případně náplni volnočasových aktivit znevýhodněných děti žijících v dětských domovech a pěstounských rodinách.

„Již potřetí mohla o vítězném projektu rozhodnout veřejnost, a to formou hlasování on-line. V letošním kole o jediný hlas vyhrál projekt Kámoš, který od ING Bank Fondu Nadace Terezy Maxové dětem získal odměnu pro vítěze ve výši deset tisíc korun. Projekt podporuje děti z náhradní rodičovské péče – dítě získává pravidelnou individuální podporu v podobě osobního asistenta, který je mu ‚parťákem‘ při přípravě do školy, plánování volnočasových aktivit, ale i při řešení osobních problémů nebo objevování hodnot a cílů,“ uvedla Jindra Machačová, předsedkyně ING Bank Fondu Nadace Terezy Maxové dětem, a dodala: „Ráda bych tímto poděkovala všem, kteří se do hlasování a podpory bohulibých projektů zapojili, a pogratulovala vítězům. Jsem ráda, že se nám podařilo do aktivit fondu zapojit i veřejnost a že se z toho stává pěkná tradice. Činnost fondu však není omezena jen na grantová kola, ale díky zaměstnancům se z něj stává živý organismus. V průběhu celého roku pořádáme pro děti z dětských domovů sportovně-společenská setkání nebo je navštěvujeme s hrou Finančník, díky níž už druhým rokem seznamujeme děti zábavnou formou se základy finanční gramotnosti.“

Druhé letošní grantové kolo je naplánováno na 12. října 2015 (s uzávěrkou příjmu žádostí 25. srpna 2015). Případní zájemci se mohou obracet na grantové oddělení nadace: granty@terezamaxovadetem.cz. Díky spolupráci ING Bank a NTMd se doposud dostalo podpory již více než 900 smysluplným projektům. Detailnější rozpis podpořených projektů je k dispozici na webových stránkách fondu www.ingnadace.cz.