Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) každoročně eviduje nárůst počtu zásahů automobilové asistence v zahraničí. Ze statistik vyplývá, že lidé na svých cestách do zahraničí nejčastěji potřebují pomoc asistenční služby při poruše vozidla.

„O tom, že je dobré se před odjezdem důkladně přesvědčit o technických kvalitách a stavu vozidla, svědčí rostoucí počty zásahů automobilové asistence v zahraničí. Častěji než k dopravním nehodám totiž volají čeští řidiči asistenční službu kvůli poruše svého vozidla, a to v celých 80 procentech případů,“ vysvětluje Miloš Velíšek, ředitel úseku pojištění vozidel České podnikatelské pojišťovny.

Z celoročních statistik vyplývá, že téměř polovinu všech zásahů asistenční služba poskytuje mimo republiku v sousedním Německu. Což je vzhledem k tomu, že bývá tranzitní zemí, jak při cestách na zimní, tak i letní dovolenou, celkem logické. Čtvrtina zásahů připadá na Rakousko a sousední Slovensko a ve zbytku je z ostatních zemí nejvíce zastoupena Francie a Itálie.

„Nejčastějším problémem, kvůli kterému řidiči volají asistenční službu, bývá porucha motoru, defekt pneumatiky nebo potíže se spojkou či řazením,“ vypočítává Pavel Strapko, ředitel asistenčních služeb Global Assistance. „Pro ČPP jsme v roce 2014 zajišťovali celkem 1 500 zásahů automobilové asistence v zahraničí. Průměrná výše pojistného plnění dosáhla 15 000 korun,“ doplňuje informaci ředitel Strapko.

Se sjednaným povinným ručením a havarijním pojištěním u ČPP mohou řidiči čerpat asistenční služby v základním rozsahu až do výše 10 000 korun zdarma. „Pokud jedete do zahraničí, vyplatí se vám připlatit si navýšení bezplatného limitu o Asistenci PLUS,“ doporučuje Miloš Velíšek. S rozšířeným rozsahem asistenčních služeb má klient bezplatný limit navýšen až na 30 000 korun.

Asistenční služby zabezpečuje pro ČPP společnost Global Assistance, tel. číslo 1220, s možností volání 24 hodin denně, s komunikací v českém jazyce i v případě volání ze zahraničí, tel. číslo +420 1220 nebo +420 266 799 779. Asistence je poskytována nejen při nehodě, ale i při pouhé poruše vozidla, zahrnuje příjezd asistenční služby, opravu na místě, vyproštění a odtah vozidla.

Jeden komentář: “V 80 % případů potřebují řidiči v zahraničí asistenční službu kvůli poruše svého vozidla”

1. aeland aris napsal:

Nabízíme úvěry v rámci sociálního balíčku ITS. jsme
    nabízí plovoucí úvěr na 3% úrokovou sazbou bez
    jakýkoli zajištění bezpečnosti, to je pomoci soukromým společnostem a jednotlivcům
    k dosažení svých finančních cílů.
    Nabízíme správné řešení jejich finančních potřeb. Věříme, že v oblasti služeb zákazníkům, protože stojí na rozdíl od jiných úvěrových a zůstane s tebou, dokud se dostanete vaše touha výsledky vám want.if zajímá Vyplňte níže uvedené informace a dostat zpět k nám. na universalbasic­funds@gmail.com
    příjmení
    křestní jméno