CZK/€ 23.725 -0,36%

CZK/CHF 23.745 -0,32%

30. 07. 2014

Úspora na cestovním pojištění typicky dosahuje 40 procent

Analytici pojistného portálu Srovnátor.cz, kde zákazníci najdou nejvýhodnější pojištění, porovnali nabídky pojišťoven na cestovní pojištění. Kdyby si všichni zákazníci vybrali tu nejvýhodnější variantu – tedy nejlevnější nabídku s porovnatelnými parametry, ušetřili by v průměru 40 procent nákladů na pojištění.

„Cenové rozpětí porovnatelných nabídek cestovního pojištění se pohybuje okolo 200 procent. Znamená to, že nejdražší nabídky stojí také trojnásobek ceny těch nejlevnějších,“ komentuje Markéta Jílková, ředitelka péče o zákazníky.

Podle odhadu analytiků Srovnátor.cz utratí Češi za letní sezónu zbytečně víc než 600 milionů. „Jsou to peníze, které mohli jednoduše ušetřit, kdyby všichni využili portál Srovnátor.cz a nabídky pojistných produktů si jednoduše porovnali. Z analýz provozu na Srovnátor.cz vyplývá, že na cestovním pojištění ušetří naši zákazníci typicky zhruba polovinu nákladů,“ vysvětluje Markéta Jílková.

Největší finanční ztráty zájemci o pojištění utrpí, když si nevšimnou, že pojištění kupují s jízdenkou či letenkou. „Tato pojištění jsou typicky předražena víc než dvojnásobně: podobná pojistka se většinou dá na Srovnátor.cz pořídit za méně než polovinu,“ vysvětluje Markéta Jílková.