Úterý 13. dubna. Svátek má Aleš.

Úraz či ošetření v zahraničí hlásí zhruba 70 000 českých turistů ročně

Zkušenost s pojistnou událostí na dovolené má každý druhý Čech.

Češi stále váhají s uzavíráním cestovního pojištění u dovolené v zahraničí. Přitom statistiky uvádějí, že pojistnou událost související s léčebnými výlohami a úrazem mimo ČR hlásí téměř 70 000 českých turistů ročně. Průměrné náklady na ošetření šplhají k téměř 20 000 korunám a výjimkou nejsou ani milionové částky. Přitom vyhnout se neočekávaným výdajům jde snadno a efektivně cestovním pojištěním. Například u Equa bank začíná nabídka už na 49 korunách měsíčně a kryje léčebné výlohy až do výše 1 700 000 korun. Zároveň se vztahuje například i na ztrátu či poškození zavazadel nebo na škodu způsobenou během cest.

Rizika na cestách do zahraničí není radno podceňovat. Náklady spojené s ošetřením stoupnou mnohdy až na statisíce korun a výjimkou nejsou případy, kdy náklady dosahují i několika miliónů korun. Například v roce 2013 představovaly průměrné náklady na jednu pojistnou událost 19  500 korun. Cestovní pojištění přitom vyjde většinou jen na několik korun denně“ uvádí Ondřej Hák, ředitel úvěrových a pojišťovacích produktů Equa bank.

Cestovní pojištění s neomezeným počtem cest vždy až na 90 dní

Equa bank nabízí svým klientům jedno z nejatraktivnějších cestovních pojištění na trhu. Od 1,6 koruny denně získá klient pojištění, které se vztahuje na každou cestu do zahraničí v délce až 90 dní, je tudíž vhodné i pro delší pobyty. Na počtu výjezdů do zahraničí během roku přitom nezáleží, cena pojištění zůstává stejná. Navíc je možné bezplatně využívat asistenční služby.  Pojištění platí v Evropě, USA i na ostatních kontinentech.

Pro vášnivé sportovce nabízí Equa bank balíček cestovního pojištění Jednotlivec Sport+. Za 59 korun měsíčně zahrnuje balíček pojištění všech rekreačních ale i rizikových sportů jako jsou skateboarding, wakeboarding, vodní skútr, kitesurfing, kiteboarding, snowkiting, parasailing, rybolov ze člunu a cyklistika.

Pro sportovně založené rodiny nabízí Equa bank za 79 korun měsíčně pojištění Rodina Sport +, které se vztahuje na rekreační i všechny výše uvedené rizikové sporty. Pojištění pokrývá zdravotní výlohy všech rodinných příslušníků až do výše 2 500 000 korun. K tomu je samozřejmostí pojištění zavazadel, odpovědnosti za škodu a nákladů na opatrovníka.

.Sjednání pojištění je jednoduché a zabere pouze pár minut. Pojistit se je možné na všech pobočkách Equa bank, nebo online z pohodlí domova. Equa bank poskytuje toto pojištění ve spolupráci s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou a.s.