Pondělí 21. října. Svátek má Brigita.

UniCredit Leasing si drží pozici jedničky na trhu nebankovního financování

Aktuální výsledky České leasingové a finanční asociace potvrzují, že UniCredit Leasing si v prvním čtvrtletí letošního roku udržel pozici lídra na trhu nebankovního financování. Za první tři měsíce letošního roku poskytl prostřednictvím leasingových a úvěrových produktů financování v celkové hodnotě 2,3 miliardy Kč, což představuje téměř 14% tržní podíl. Zároveň si UniCredit Leasing udržel druhou příčku ve financování nových osobních a užitkových automobilů do 3,5 t.

„Potěšující je pro naši společnost i českou ekonomiku zejména nárůst poskytnutého financování v oblasti strojů, zařízení a technologických celků. UniCredit Leasing se stal významnou financující společností pro domácí průmysl, kde jsou stále velmi oblíbené leasingové produkty. Charakteristický klient leasingového financování je ze segmentu malých a středních firem a jeho hlavní motivace spočívá v optimalizaci cash-flow. Předmět financování totiž nevstupuje do majetku společnosti a leasingové splátky jsou provozním nákladem, uvedl Jaroslav Jaroměřský, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Leasing.

Prostřednictvím leasingu financoval UniCredit Leasing v 1. čtvrtletí téměř 75 % všech nově uzavřených smluv v segmentu strojů a zařízení. V součtu s fotovoltaickými projekty činila celková financovaná hodnota 878 milionů Kč. Zájem byl zejména o kovoobráběcí stroje, stavební, zdravotní a zemědělskou techniku, kde UniCredit Leasing nabízí ve spolupráci s prodejci a dovozci velmi výhodné značkové financování.

Tradičně největší objem nových obchodů směřoval do financování osobních a užitkových automobilů. Celkový objem za první tři měsíce letošního roku překročil částku 1,2 miliardy Kč. Klienti dali při nákupu nového vozu v naprosté většině přednost úvěrovým produktům (zhruba 90 %).

Tagy leasing