CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

08. 04. 2015

UniCredit Leasing dosáhl v loňském roce objem obchodů za 15 miliard korun

• Společnost UniCredit Leasing podle konsolidovaných výsledků financovala v roce 2014 nákup movitých i nemovitých věcí v objemu více než 15 miliard korun, jde o meziroční růst o 19,6 %
  • Počet nově uzavřených smluv překročil 29 tisíc
  • V České republice poskytl UniCredit Leasing financování movitých věci v objemu 10 miliard korun (růst o 27,1 %) a dosáhl druhé místo na trhu. Na Slovensku zaujímá třetí místo podle pořizovacích cen ve výši 211,6 tisíc EUR a meziročně rostl o 8,6 %.
  • V segmentu osobních a užitkových automobilů do 3,5 tuny posílil objem nových obchodů o 26,6 % na 8,8 miliard korun
  • V segmentu nákladních automobilů financoval UniCredit Leasing obchody v objemu 2,2 miliard korun, v segmentu nákupu strojů a zařízení pak 3,9 miliard korun

„V roce 2014 jsme dosáhli jak v Česku, tak i na Slovensku výborných výsledků. Kromě odborného know-how z obou leasingových trhů využíváme synergie s UniCredit Bank, a to zejména v oblasti financování strojů a zařízení. V loňském roce se také podařilo uzavřít několik významných partnerství, jež jednoznačně napomohly ke zlepšení a zatraktivnění podmínek pro klienty,“ uvádí Jiří Matula, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing pro Českou republiku a Slovensko. UniCredit Leasing spustil v březnu 2014 značkové financování pro FIAT Group v České republice i na Slovensku, pozitivní ohlas vyvolalo i navázání spolupráce s Jaguar Financial Services a Land Rover Financial Services, které se díky UniCredit Leasingu staly zase o něco dostupnější.

Výborná obchodní spolupráce s UniCredit Bank, kdy klient obdrží finanční a leasingové služby od A do Z a posílení značkového financování zemědělských strojů a stavební techniky se projevilo v nárůstu objemu obchodů,“ vysvětluje Jaroslav Jaroměřský, místopředseda představenstva a obchodní ředitel UniCredit Leasing. „O 6 % se oproti loňskému roku zvýšila konsolidovaná financovaná hodnota nákladních automobilů a transportní techniky, konkrétně na 2,2 miliardy Kč. Ještě více se v roce 2014 financovaly stroje a zařízení, přičemž hodnota obchodů se zvýšila o 25 % na 3,9 miliardy Kč,“ dodává Jaroměřský.

V uplynulém roce 2014 pak UniCredit Leasing zavedl hned několik nových služeb. Za stěžejní lze považovat zavedení full-service leasingu pro soukromé osoby. „I pro letošní rok připravujeme další zajímavé inovace. Po zavedení služby „power-dealer“, online schvalování financování osobních a užitkových automobilů v České republice, plánujeme v tomto roce zavést online schvalování leasingových smluv i na Slovensku. Absolutní novinkou v našem portfoliu služeb je spuštění takzvané rail-policy, jejímž účelem je financování železniční techniky a posílení pozice UniCredit Leasing v tomto segmentu do budoucna,“ popisuje stávající i plánované novinky Jiří Matula, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing pro Českou republiku a Slovensko.

UniCredit Leasing je součástí přední evropské finanční skupiny UniCredit. Nabízí kompletní financování movitých věcí. Univerzální nabídka financování, zahrnující finanční a operativní leasing, úvěr a splátkový prodej, umožňuje financování zejména osobních a užitkových automobilů, nákladních vozů, motocyklů a ostatní dopravní techniky, strojů a technologií, zdravotnické techniky nebo zemědělských strojů. Produktovou nabídku doplňují na obou trzích, kde UniCredit Leasing působí, dceřiné společnosti RCI Financial Services (pouze ČR), UniCredit Fleet Management (ČR a SK), a UniCredit pojišťovací makléřská (ČR) či UniCredit Broker (SK).