Pátek 02. října. Svátek má Olívie a Oliver.

UniCredit Bank poskytne další zabezpečení online transakcí pomocí 3DSecure

Každá platební karta UniCredit Bank má od září k dispozici novou ochranu před zneužitím při nákupech v internetových obchodech. Platba v e-shopech bude navíc potvrzena autorizačním kódem, který držitel karty obdrží SMS zprávou. Klienti banky tak budou mít okamžitý přehled o všech platbách kartami a získají navíc ochranu při platbách na internetu.

„Objem online plateb neustále roste. Meziročně sledujeme nárůst o více než 20 %. Naši klienti očekávají, že platby přes internet budou stejně snadné, spolehlivé a zejména bezpečné jako kdyby šli nakupovat do kamenného obchodu. Se zabezpečením online transakcí prostřednictvím 3DSecure, které je podporováno ve většině internetových obchodů v České republice, by se placení po internetu mohlo stát běžnou záležitostí u všech generací, vysvětlil Darek Filip, ředitel Household Financing, UniCredit Bank.

Využívání služby je velice snadné. Zatímco dosud klienti při platbách na internetu zadávali číslo karty, její platnost a tzv. CVV kód (tři číslice za podpisovým proužkem na zadní straně karty), nyní připojí ještě autorizační kód, který jim banka zdarma zašle přímo na jejich mobilní telefon prostřednictvím SMS zprávy.

K zajištění ochrany prostřednictvím 3DSecure není nutné platební kartu měnit, stačí zaregistrovat číslo svého mobilního telefonu na kterékoliv pobočce UniCredit Bank, nebo prostřednictvím klientské linky 800 122 221.

Banka své klienty o nové službě již informovala prostřednictvím výpisů z účtu, webových a facebookových stránek, bankomatů, internetového bankovnictví nebo při osobních jednáních.

Možnost placení kartou není zavedením zabezpečení 3DSecure nijak omezena. Všichni důvěryhodní obchodníci platby přes 3DSecure akceptují, je to i v jejich vlastním zájmu, v České republice to platí o naprosté většině internetových obchodů. Poznáte je snadno; jejich e-shopy ale i kamenné obchody jsou označeny logem „Verified by Visa“ nebo „MasterCard SecureCode“.

Pokud některý obchod toto standardní zabezpečení nepodporuje, platba kartou bude provedena bez potvrzení autorizačním kódem.

V loňském roce klienti UniCredit Bank provedli téměř 8 milionů platebních transakcí, z toho 10 % tvořily platby v zahraničních obchodech. V případě ztráty platební karty i mobilního telefonu je třeba platební kartu ihned zablokovat na klientské lince 800 122 221 nebo emergency lince 221 210 012.