Úterý 22. září. Svátek má Darina.

Účastnické fondy v doplňkovém penzijním spoření dosáhly zajímavého zhodnocení

Po více než dvou letech od vzniku nového doplňkového penzijního spoření začínají mít jednotlivé účastnické fondy zajímavé zhodnocení, daří se zejména dynamičtějším strategiím. Klientům, kteří mají delší časový horizont spoření, přináší možnost volby dynamičtější investiční strategie příležitost lepšího zhodnocení finančních prostředků.

Jednou z největších výhod doplňkového penzijního spoření je možnost výběru investiční strategie. Oproti původnímu penzijnímu připojištění, které klientům nabízelo pouze jednu investiční strategii (pozn. dnes Transformovaný fond), má klient možnost volby z více investičních strategií, které představují jednotlivé účastnické fondy.

„Dlouhodobě je investice do dynamických fondů s příspěvkem státu a daňovým zvýhodněním nejvýhodnějším řešením k zajištění budoucnosti. Potvrzují to naše dynamické fondy s velkým podílem akciové složky. Od počátku fungování až do května 2015 dosáhly účastnické fondy vysokého zhodnocení, a to ČSOB dynamický fond 15,88 %* a ČSOB vyvážený fond 9,58 %*. Tento výsledek je nejlepším mezi obdobnými fondy velkých penzijních společností,“ uvedl Roman Fink, finanční ředitel ČSOB Penzijní společnosti, dočasně pověřený jejím vedením.

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření jsou jedinými spořicími produkty na trhu, kde klient může získat státem poskytované výhody až 4 560 Kč ročně. Kromě státních příspěvků a zhodnocení prostředků mohou účastníci čerpat i daňové úlevy a velká část z nich také příspěvky od zaměstnavatele.

*Výnosy dosažené v minulosti nejsou spolehlivým ukazatelem výnosů budoucích. Bližší informace o penzijním spoření a rizicích s ním spojených naleznete ve statutech fondů na www.csob-penze.cz