CZK/€ 24.515 -0,27%

CZK/CHF 25.109 -0,14%

26. 07. 2022

Tržby Golden Gate za pololetí vzrostly o víc než třetinu

Lídr na trhu drahých kovů v České republice Golden Gate za první pololetí letošního roku meziročně zvýšil tržby o 35 procent na obrat 3,46 miliardy Kč. Historicky Golden Gate prodala necelých 13 tun zlata a více než 187 tun stříbra.

„Pro představu je to tolik zlata, které by poskládané v uncích za sebou vystačilo na celou trasu A pražského metra v délce 17 km. Současný zájem lidí o drahé kovy je mimo jiné reakcí na prudce rostoucí inflaci,“ říká předseda představenstva Golden Gate Libor Brůna.

„Za posledních 20 let ztratila česká koruna přes 50 procent své kupní síly, zatímco zlato i přes krátkodobé výkyvy cenově vyrostlo čtyřnásobně a zhodnotilo tak ve stejném období v českých korunách v průměru o osm procent ročně,“ dodává Libor Brůna.

Golden Gate působí na trhu již více než 11 let a se svými 50 pobočkami a téměř 55 tisíci klientů je největší poradenskou firmou v oblasti prodeje drahých kovů u nás. Drtivá většina klientů využívá možnost postupného nákupu drahých kovů v komoditní účtu, který funguje jako pravidelné spoření.