CZK/€ 25.235 -0,12%

04. 11. 2019

Subjekty:

Tržby Golden Gate vzrostly o 20 procent

Praha – Společnost Golden Gate prodala za tři čtvrtletí roku 2019 investiční drahé kovy za 1,35 miliardy Kč. To představuje meziroční nárůst tržeb o 20 procent. Firma prodala za toto období 628,7 kg investičního zlata a 20,8 tun stříbra a 18,5 kg platiny.

Celkový objem cílových částek v rámci spoření do drahých kovů po menších částkách u klientů Golden Gate dosáhl už 18,3 miliard Kč. Firma si tak udržuje pozici největšího prodejce drahých kovů na českém trhu.

Golden Gate má nyní více než 23 000 klientů, za osm let fungování prodala již 6,4 tun investičního zlata a 66,9 tuny investičního stříbra.

„Zájem o drahé kovy v Česku dlouhodobě roste. Lidé si uvědomují, že jde o zajímavou investiční příležitost. Velké oživení zaznamenaly také retailové investice do mincí a slitků. které meziročně stouply o 20 procent. Jedním z důvodů je rostoucí cena žlutého kovu, která se pohybuje okolo 1500 dolarů za troyskou unci, což je nejvyšší úroveň od poloviny roku 2013. Typický klient Golden Gate si ze svých příjmů pravidelně odkládá 1500 Kč,“ říká předseda představenstva Golden Gate Libor Brůna.

Golden Gate má pobočky v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Písku, Mladé Boleslavi, Kolíně, Chomutově, Teplicích, České Kamenici, Ústí nad Orlicí, Jihlavě, Táboře, Sedlčanech, Otrokovicích a na Slovensku v Bratislavě.

Drahé kovy na komoditním účtu

Golden Gate nabízí investice do zlata, stříbra i platiny na jednom místě prostřednictvím komoditního účtu. Ten umožňuje libovolně měnit poměr jednotlivých drahých kovů v platbách, nebo spoření kdykoliv přerušit. Spořit je možné už od 500 Kč měsíčně.

Účet umožňuje i při menších platbách spoření do větších slitků, čímž klient získává výhodnější gramovou cenu drahých kovů než při nákupu malých slitků.

„Na jednoho obyvatele České republiky připadá investice zhruba do jednoho gramu zlata, například v Německu je to 122 gramů. Očekáváme, že se český trh s investičním zlatem  bude vyvíjet podobně, tedy že se do roku 2025 zdesetinásobí,“ dodává Libor Brůna.