CZK/€ 24.710 -0,12%

CZK/£ 29.283 +0,78%

CZK/CHF 23.634 +0,23%

06. 05. 2022

Trinity Bank překonala hranici pěti procent a zvýšila úročení vkladů na 5,08 procenta ročně

Trinity Bank jako první na českém bankovním trhu překonala hranici pěti procent úročení vkladů a zvýšila od 5. května úrokovou sazbu spoření na dosud nejvyšší hodnotu 5,08 procenta ročně. Bezprostředně tak reagovala na navýšení základní sazby ze strany České národní banky. Jedná se o dosud nejvyšší úrok spoření na českém bankovním trhu. Je určen pro vklady do 400 tisíc Kč s roční fixací. Účet si může založit každý online na webu banky.

Trinity Bank opakovaně zvyšuje úročení depozit. Okamžitě reaguje na rozhodnutí České národní banky a od 5. května zvedá úrokovou sazbu vkladů do 400 tisíc Kč s roční fixací na 5,08 procenta ročně. Tato sazba překonává dosud nepokořenou hranici pěti procent a je tak nyní nejvyšší na českém bankovním trhu. Pro vklady nad 400 tisíc korun banka poskytuje účet s roční fixací a atraktivní úrokovou sazbu 4,58 procenta ročně. Depozitní účet Výhoda+ Dobrý klient je veden zdarma a bez nutnosti sjednávat další produkty. Účet mohou využít stávající i noví klienti, pokud splňují podmínky marketingové akce Dobrý klient. Účet je bez poplatků a zájemci jej založí online na webových stránkách www.trinitybank.cz.

„Jedná se o milník v překonání hranice pěti procent úročení spoření. Naší strategií je nadstandardní zhodnocování vkladů klientů, kterým dlouhodobě poskytujeme jedinečné podmínky. Nyní jsme tak pro klienty připravili možnost fixovat si své prostředky na jeden rok s historicky výjimečným úrokem 5,08 procenta ročně,“ uvádí Radomír Lapčík, zakladatel a člen dozorčí rady Trinity Bank.

„Důvodem růstu sazeb je zvyšující se inflace, a s tím spojený záměr České národní banky inflaci brzdit. Trinity Bank bezprostředně reaguje vkladovým účtem s fixací na rok a úrokem 5,08 procenta ročně, který překonává magickou hranici pěti procent a je aktuálně nejvyšší na trhu,“ říká Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank a člen Národní ekonomické rady vlády.