CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

15. 01. 2018

Subjekty:

TRAVEL ASISTENT pomůže při zpoždění letu

Kooperativa před vrcholem zimní sezóny připravila nové cestovní pojištění, které přináší řadu praktických novinek. Klienti, kteří k cestám do zahraničí využívají leteckou dopravu, se budou moci spolehnout na novou bezplatnou službu TRAVEL ASISTENT, která jim pomůže řešit potíže při zpoždění nebo zrušení letu, při zmeškání návazného letu nebo při odepření vstupu na palubu letadla.

„Pomoc operátorů získají klienti nepřetržitě na specializované asistenční lince. Služba zároveň zahrnuje i bezplatnou pomoc v případě vymáhání oprávněné finanční kompenzace po leteckém přepravci“, představuje novou asistenční službu Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v pojišťovně Kooperativa.

Ušetřit na cestovním pojištění Kooperativy pak mohou sportovně založení klienti, kteří se rozhodnou trávit dovolenou aktivním sportem, například lyžováním. Sportovní aktivity si nemusejí pojišťovat na celou dobu pobytu, ale jen na dny, kdy budou opravdu sportovat. „Pokud klient pojede na týden do Alp a permanentku má například jen na čtyři dny, pojistí si aktivní sporty jen na tyto čtyři dny.

Podobně například v létě, když se klient bude chtít několik dní ze své dovolené potápět, může si sportovní aktivity pojistit pouze na tyto dny“, upozorňuje Jana Konvalinová.

V balíčku úraz-zavazadla-odpovědnost (ÚZO) pak klienti najdou několik nových rizik, která doposud nebylo možné pojistit. Například pojištění spoluúčasti na zapůjčeném vozidle, a to až do výše 10 tisíc Kč, právní pomoc až do výše 200 tisíc Kč nebo kompenzace pobytu v nemocnici, a to až do výše 15 tisíc Kč.

Zvýhodnění ve výši 20 % z ceny pojištění nově získají mladí lidé do 26 let. „Nemusí se prokazovat žádným dokladem o studiu nebo studentskou průkazkou, slevu získají automaticky při sjednání pojištění“, doplňuje Jana Konvalinová.

Všechny novinky jsou do cestovního pojištění Kooperativy zahrnuty již od 9. 1. 2018.