Pondělí 19. dubna. Svátek má Rostislav.

Táborský Otavan se vydražil, zájem projevili tři investoři

Investice 24.06.2015 | 17:25 0 Komentářů

Areál někdejšího Otavanu v Táboře se ve středu 24. června v pražské aukční síni Sacre Coeur vydražil – dosažená cena  přesáhla nejnižší podání 25 milionů korun. Právě díky atraktivní vyvolávací ceně se dražby zúčastnili tři zájemci. Novým vlastníkem továrny se po doplacení ceny stane český investor. Dobrovolnou dražbu realizovala společnost Naxos, jeden z předních dražebníků v zemi. (Tisková zpráva: Naxos)

Továrna v západní části Tábora v minulosti proslula zejména díky podniku Otavan, který tu měl jeden ze svých textilních závodů.  Areál prodala firma ACCO, která přesunula svoji výrobu kancelářských potřeb do Portugalska.

„Přestože i o mrazírny a chladírny v Hlinsku, které se měly dražit ve stejný den, projevili investoři díky  nízké vyvolávací ceně zájem, nebyla složena dražební jistota,“ říká ředitel Naxosu Jan Sachr s tím, že dražba tohoto jednoho z nejmodernějších areálů svého druhu v tuzemsku se zatím odkládá.