Středa 28. října. Je Státní Svátek

SVĚTOVÝ DEN INVESTIČNÍCH FONDŮ

Investice 15.04.2014 | 11:20 0 Komentářů

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) se přidává ke svým partnerským asociacím v Německu, Rakousku a k dalším zemím a od roku 2014 přináší do Česka Světový den investičních fondů. Cílem akce je dostat do většího povědomí veřejnosti základní informace o investování do podílových fondů, šířit osvětu o výhodách dlouhodobého a pravidelného investování a poskytnout lidem lepší zázemí pro rozhodování o jejich investicích. (Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh)

U příležitosti výročí narození Abrahama van Ketwiche, který v roce 1774 založil vůbec první investiční fond, Asociace pro kapitálový trh letos poprvé podpoří oslavu Světového dne investičních fondů. Akci představuje Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT: „Celý projekt je určen široké veřejnosti, a jelikož se zapojují také členské společnosti AKAT, čekají na investory v rámci dne fondů výhod, například v podobě slev při investování, dárků, informačních materiálů či rozšířených konzultací.“

Jana Michalíková k tomuto dodává: „Lidově řečeno, chceme lidi „zvednout ze židlí“ a přimět je, aby se zamysleli nad nakládáním s volnými prostředky. Chceme, aby si uvědomili, že jejich peníze nemusí ležet na běžných účtech, ale mohou se zhodnocovat prostřednictvím podílových fondů, které jsou jednoduše dostupnou možností, jak dlouhodobě dosahovat atraktivnějších výnosů.“

Hlavní akce „Světového dne investičních fondů“ probíhají ve čtvrtek 17. dubna. Zapojené společnosti však zpravidla mají pro investory připravené zajímavé nabídky celý duben. Podrobné informací o celém projektu a spolupracujících členech najdete na webových stránkách www.denfondu.cz.