Středa 04. srpna. Svátek má Dominik.

Startuje největší CEE fintech akcelerační program Elevator Lab, hlásit se mohou i Češi

Banky Raiffeisenbank 24.04.2018 | 12:25 0 Komentářů

V květnu odstartuje druhé kolo největšího fintech akceleračního programu ve střední a východní Evropě pod názvem Elevator Lab, který pořádá skupina Raiffeisen Bank International (RBI). Hlásit se do něj mohou i české firmy.

V loňském prvním kole Elevator Lab uspěla také česká firma Gauss Algorithmic, která poskytuje řešení v oblasti analýzy Big Data, strojového učení a prediktivní analytiky. Celkem byly v rámci prvního ročníku během několika málo měsíců vytvořeny pilotní projekty s pěti účastnickými startupy.

Elevator Lab je skvěle zorganizovaný program, který otevírá inovativním firmám dveře do světa velkých financí ve střední a východní Evropě. Kromě mnoha kontaktů a nových obchodních příležitostí jsme získali rady, které nám pomohly při vývoji našich produktů a definici služeb,“ říká CEO Gauss Algorithmic Jan Janča. Českým firmám doporučuje, aby si tento inovační inkubátor vyzkoušely.

Přihlášky přes webovou stránku www.elevator-lab.com mohou od 1. května do 24. června podávat firmy s nápady a řešeními v oblasti Advanced Analytics, Corporate Banking, Investing & Trading Tech, New Branch Experience, Open Banking a RegTech.

„Již téměř třicet let RBI úspěšně působí v regionu střední a východní Evropy. Proto víme, jak velký ekonomický a tvůrčí potenciál může tento rozmanitý a dynamický region nabídnout. Chceme specificky podporovat start-upové ekosystémy v regionu a dát mladým společnostem příležitost soutěžit na mezinárodní scéně s fintech společnostmi z celého světa,“ říká generální ředitel RBI Johann Strobl.