CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

14. 10. 2016

Startuje 7. ročník CFA Institute Research Challenge, analyzovat se bude MONETA Money Bank

„Letošní rok byl pro MONETA Money Bank v mnoha ohledech přelomový – změna vlastnické struktury, úspěšný vstup na Burzu cenných papírů Praha, rebranding. Novou zkušeností je pro nás i to, že se naše banka – jako jedna z největších emisí obchodovaných na pražské burze – stala centrem zájmu analytiků a komentátorů kapitálového trhu. Těší nás, že díky mezinárodní soutěži CFA Institute Research Challenge teď získáme i pohled mladých analytiků na naši společnost,“ řekl Pavel Kodýtek, vedoucí vztahů s investory, MONETA Money Bank. „Studenti teď budou mít jedinečnou příležitost naši společnost zblízka poznat a možná u nás někteří z nich v budoucnu najdou pracovní uplatnění. Naše společnost vždy byla studentům otevřena a ani v budoucnu tomu nebude jinak.“

Studenti mají za úkol vypracovat finanční a oceňovací analýzu společnosti kótované na Pražské burze – pro letošní rok se jí stala právě banka MONETA – a následně zpracovat report v takovém rozsahu a hloubce jako profesionální akcioví analytici, to vše v průběhu jednoho semestru. Čtyři týmy, které odevzdají nejlepší reporty, budou následně své analýzy prezentovat před odbornou porotou složenou ze zkušených finančních a investičních profesionálů. Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko v regionálním EMEA kole a v případě úspěchu posléze i v kole mezinárodním.

Soutěž je báječný způsob, jak se naučit psát reporty, vytvářet finanční analýzy a celkově prohloubit své znalosti o investicích. Kromě toho ale všichni přihlášení dostanou také možnost prezentovat své návrhy před odbornou porotou, od níž následně získají velmi cennou zpětnou vazbu. Vítězové pak získají stipendium na první úroveň zkoušky CFA a samozřejmě nové kontakty ve finanční sféře,“ říká Tomáš Hrbáček, koordinátor lokálního kola soutěže a člen výkonné rady CFA Society Czech Republic.

Soutěže se mohou zúčastnit jak jednotliví studenti, tak i studentské týmy, nejlépe o počtu tří až pěti lidí.  Stačí zaslat CV a motivační dopis. Každý tým má svého mentora, který má dlouholeté zkušenosti v oblasti portfolio managementu či finančních analýz, je držitelem titulu CFA a pomáhá studentům při přípravě finanční analýzy.

Pro Českou republiku je sedmý ročník CFA Institute Research Challenge navíc významný tím, že se jeho finále pro region EMEA i globální finále uskuteční na konci dubna 2017 v Praze. Sejdou se zde tak všechny vítězné týmy, které budou vybrány z finalistů z více než 865 univerzit z celého světa.

Tisková zpráva: CFA Society Czech Republic