Středa 02. prosince. Svátek má Blanka.

Stamilionové požáry? Narůstají škody v oblasti průmyslu, varuje Allianz

Podle statistiky pojišťovny Allianz narůstají případy z pojištění provozní odpovědnosti a vad výrobků, škody způsobené statutárními orgány, ale zvyšuje se i počet pojistných událostí z pojištění technických rizik stavebního a montážního pojištění. Ačkoliv průměrná výše pojistného plnění dosahuje hodnoty 49 tisíc korun, Allianz zaznamenává i stamilionové částky.

“Kromě kalamitních škod z přírodních živlů pro majetkové pojištění, jakými jsou vichřice nebo atmosférické srážky, jsou častějším „trendovým“ majetkovým rizikem škody vzniklé z důvodu úniku vody z vodovodního zařízení. Pojistné události v důsledku požáru nejsou sice tak časté, ale když už se stanou, jde o významné škody co do výše, tak i rozsahu,” vysvětluje Petr Bartoš z oddělení likvidace pojistných událostí Allianz.

Za loňský a letošní rok eviduje Allianz v oblasti průmyslu například škodu v hodnotě 100 milionů korun v pojištění managementu společnosti, požár za více než 125 milionů korun, výbuch následovaný požárem za 40 milionů korun či odpovědnostní škodu za 80 milionů korun.