CZK/€ 24.610 +0,18%

CZK/£ 29.162 -0,04%

CZK/CHF 25.415 +0,21%

29. 06. 2022

Spořitelna zvyšuje úrokové sazby u spořicích a vkladových účtů

Spořitelna od 1. července 2022 zvýší úrokovou sazbu u spořicích účtů o 0,75% bodu a u vkladových účtů (termínovaných vkladů) o 0,7% bodu. Nové sazby u spořicích účtů tak mohou dosáhnout až na 4,25 % a u vkladových účtů až na 4,5 %.

Na sazbu 4,25 % ročně u spořicích účtů dosáhnou klienti, kteří pravidelně investují (minimálně 300 Kč měsíčně), a současně mají Plus účet nebo jsou ze segmentu Erste Premier či Erste Private Banking.

Klienti, kteří pravidelně neinvestují (mají Plus účet nebo jsou ze segmentu Erste Premier či EPB), získají sazbu 3,25 % ročně. Úroková sazba u Spoření ČS/Premier/EPB se nyní skládá z těchto složek:

• Základní úroková sazba 1,5 %
  • Bonusová sazba 1,75 % (do odvolání)
  • Bonusová sazba 1 % za pravidelné investování (bez časového omezení)

U vkladových účtů Spořitelna zvyšuje sazby pro všechny doby uložení. U vkladového účtu s dobou uložení tři měsíce bude nově sazba 3,7 % ročně a u vkladových účtů s dobou uložení šest a dvanáct měsíců pak 4,5 % ročně.

Nové sazby se vztahují na vkladové účty založené od 1. července 2022. U již založených účtů se nová sazba nastavuje při obnovení pro další cyklus.

Spořicí účet (výhody Plus účtu) využívá již více než 1,85 milionu klientů, což je 90 % primárních bankovních klientů Spořitelny. Finanční rezervu alespoň ve výši tří měsíčních platů má však měně než polovina z nich. Pravidelně měsíčně investuje 320 tisíc klientů, přičemž průměrná výše částky, kterou klienti investují, se pohybuje okolo tří tisíc korun.