CZK/€ 24.380 +0,14%

CZK/£ 28.780 -0,02%

CZK/CHF 25.162 +0,38%

11. 07. 2022

Spoření na účtu NEO nově nabídne úrokovou sazbu 4,61 % ročně na celý zůstatek a bez podmínek

Růst sazeb ČNB oznámený na konci června znamená příznivou zprávu pro ty, kteří spoří nebo začnou spořit u Expobank CZ. S účinností od úterý 12. července tohoto roku se zvýší úroková sazba na jejím účtu NEO na 4,61 procent ročně, a to stejně jako dosud na úplně celý zůstatek a bez podmínek pro všechny stávající i zcela nové klienty. Pro získání atraktivní sazby 4,61 procent ročně stačí jediné – mít, nebo si na stránkách www.expobank.cz během pár minut zdarma založit běžný účet NEO. Peníze na něm má klient k dispozici kdykoliv. Účet NEO spolu s bezplatným online refinancováním spotřebitelských úvěrů REFIXO účinně pomáhá českým domácnostem lépe zvládat dopady rekordního zdražování.

Náš běžný účet NEO funguje díky atraktivní úrokové sazbě na celý zůstatek bez omezení výše vkladu i jako spořicí účet. Je tak chytrou volbou pro každého, kdo chce nechat své volné peníze vydělávat osvědčeným způsobem a zároveň je mít vždy po ruce,“ říká Irena Jandíková, ředitelka retailového bankovnictví Expobank CZ.

Alespoň jeden spořicí účet má vedle běžného účtu 61 procent Čechů starších 26 let. Téměř polovina z nich (49 %) si na něj uložila desítky tisíc korun, mezi sto až pěti sty tisíci korun to bylo 43 procent dotázaných. Tři ze čtyř respondentů upřednostní spořicí účet s atraktivní úrokovou sazbou bez podmínek před tím sice s ještě lepší sazbou, zato s podmínkami. Vyplývá to z reprezentativního průzkumu zpracovaného pro Expobank CZ koncem loňského roku.

Přinést více peněz do rodinného rozpočtu může i refinancování spotřebitelských úvěrů REFIXO, které lze kompletně a jednoduše vyřídit po internetu a zdarma. Refinancování bankovních i nebankovních půjček, kreditních karet, kontokorentů nebo úvěrů ze splátkového prodeje dokáže řádně splácejícím klientům ušetřit i desítky tisíc korun, které by jinak zaplatili na drahých splátkách a poplatcích za své úvěry vedené u jiných finančních institucí. Svoji možnou úsporu si zájemci mohou snadno spočítat na stránkách http://pujcka.expobank.cz.