Neděle 25. října. Svátek má Beáta.

Společnost Visa Europe ve spolupráci s mBankou vydala už více než 110 000 bezkontaktních platebních karet

Banky VISA 09.09.2013 | 12:23 0 Komentářů

Všichni obyvatelé Olomouce by mohli vlastnit bezkontaktní Visa kartu. Právě takový počet zákazníků mBank, jaký čítá olomoucká metropole obyvatel, totiž využívá bezkontaktní platební karty asociace Visa Europe. Letos by měl počet vydaných a obnovených bezkontaktních karet společně s mBank dosáhnout v České republice až 160 000 kusů.

Platby prostřednictvím bezkontaktní platební karty Visa se od svého zavedení v Čechách  těší u spotřebitelů i obchodníků vzrůstající oblibě. Využívání této služby je velmi bezpečné   a také stále dostupnější.

Bezkontaktní platební kartou mohou čeští spotřebitelé platit např. v obchodních řetězcích jako Spar, Billa, Penny Market, Globus, Datart, IKEA nebo v sítích rychlého občerstvení McDonalds či Costa Café. Využití této platební technologie však nyní nabízí i nejrozšířenější řetězec multikin v zemi – Cinema City. Rychlejší placení a kratší fronty při nákupu jízdenek potěší i zákazníky Českých drah, které své pokladny rovněž opatřily bezkontaktními platebními terminály.

Jsme velmi rádi, že mBank je další bankou, jež do své nabídky karet zařadila náš bezkontaktní produkt, a tím se stala jedním z průkopníků nabízejících tyto služby platební technologie. Počet míst, která tuto formu platby umožňují, se stále zvyšuje a nás tento boom bezkontaktních plateb velmi těší. Více bezkontaktních platebních terminálů logicky znamená více karet využívajících tuto službu a s ní i více spokojených zákazníků,“ uvedl Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

„Bezkontaktní platební karty jsou trendem, který si zákazníci mBank velice rychle oblíbili. Dnes je využívá více než 110 000 našich zákazníků především proto, že jim usnadňují a zrychlují placení u pokladen. Při platbě navíc kartu nemusí dát vůbec z ruky, což zvyšuje bezpečnost transakce,“ uvedl Roman Truhlář, generální ředitel mBank pro Českou a Slovenskou republiku.

Bezkontaktní platební technologie byla poprvé představena ve Velké Británii v roce 2007 a v současné době ji mohou zákazníci využívat v řadě evropských zemí, jako jsou například Španělsko, Francie, Turecko nebo u našich sousedů v Polsku či na Slovensku.