Neděle 26. září. Svátek má Andrea.

Společnost SAS plánuje vstoupit na burzu

Společnost SAS, světový lídr v oblasti analýzy dat a umělé inteligence, připravuje do roku 2024 vstup na burzu (IPO – Initial Public Offering). Pod vedením svých spoluzakladatelů, Jima Goodnighta a Johna Salla, dosáhla společnost SAS finanční síly, známosti značky a vedoucího postavení na trhu, tedy hlavní předpoklady pro uskutečnění tohoto kroku.

S cílem připravit společnost SAS na IPO dojde následně ke zkvalitnění účetnictví, zefektivnění provozních procesů a zacílení hlavní platformy, kde může společnost nadále uspět a růst ve prospěch svých zákazníků. Společnost SAS bude i nadále investovat značné prostředky do rozvoje umělé inteligence (AI) a pokročilého analytického softwaru a řešení, aby i nadále plnila potřeby zákazníků a rozšiřovala své vedoucí postavení na rostoucím, vysoce konkurenčním a stále dynamičtějším, trhu.

„Posunem k připravenosti na IPO můžeme zaměstnancům, zákazníkům, partnerům a naší komunitě SAS otevírat nové příležitosti k účasti na našem úspěchu a zajistit nám všem optimistickou budoucnost,“ řekl spoluzakladatel a generální ředitel SAS Jim Goodnight. „Jako společnost jsme na solidní cestě vpřed s udržitelným růstem, který nadále staví na důvěryhodné značce a vytvořené platformě. Vybudovali jsme silný provozní a finanční základ, který nás připravuje na ještě lepší budoucnost. Nyní je čas otevřít tuto další kapitolu.“

Společnost SAS poskytuje prostřednictvím svého softwaru a služeb nejlepší analytické a AI řešení. Dlouhodobé působení společnosti na trhu, přední analytická platforma a důvěryhodná značka z ní učinily dodavatele řešení v mnoha průmyslových odvětvích, zejména ve finančních službách, státní správě a zdravotnictví. SAS je jediná firma, která byla každoročně od vydání zprávy před 8 lety jmenována lídrem v Gartner’s Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms.

V roce 2020 generovala společnost SAS tržby v hodnotě 3 miliardy dolarů a dosáhla 45. roku ziskovosti v řadě. Kromě toho společnost v první polovině roku 2021 dosáhla růstu tržeb o 8,4 %, což dokazuje zvýšenou potřebu analýzy dat v období globální pandemie. SAS očekává, že v příštích letech bude i nadále posilovat své stabilní finanční základy.

SAS je již dlouho v čele firemní zodpovědnosti a sociálních inovací a pomáhá zákazníkům dosahovat rozhodnutí, která činí svět lepším místem s udržitelnější budoucností. Díky podpoře čisté energie a cílů OSN v oblasti udržitelného rozvoje a používání softwaru k řešení ekonomických, sociálních a environmentálních problémů, spojuje SAS technologii s prosazováním své obchodní a klimatické strategie. Prostřednictvím partnerství se zákazníky, průmyslovými skupinami, neziskovými organizacemi, vládními agenturami a globálními organizacemi SAS využívá svou analytiku k řešení nejnaléhavějších potřeb světa, od zachování a ochrany životního prostředí přes rozvoj vzdělávání až po omezování lidského utrpení a budování spravedlivější společnosti.

Společnost je celosvětově neustále uznávána jako nejlepší zaměstnavatel a průkopník kultury na pracovišti.

Jim Goodnight doplnil: „Za ta léta si společnost SAS vybudovala pověst průkopníka inovací, silného zaměření na zákazníka a smyslu pro firemní identitu. Jak budeme postupovat naši cestu k IPO, budeme i nadále investovat do naší značky a platformy, posilovat naše základní hodnoty a umožňovat zákazníkům řešit jejich nejsložitější problémy. “