CZK/€ 24.725 -0,02%

CZK/CHF 24.374 -0,73%

21. 06. 2022

Společnost M&T 1997 úspěšně vstupuje na pražskou burzu

Společnost  M&T 1997, a.s. dnes úspěšně zakončila veřejnou nabídku svých akcií (IPO). Ivo Ulich, majoritní akcionář M&T 1997 prodal své akcie za cenu 30 000 Kč za akcii. Zájem ze strany investorů byl obrovský a emise byla na zvolené ceně přeupsána o 97%. Obchodování s akciemi společnosti bude zahájeno 27.6.2022, za upisovací cenu 30 000 Kč a minimální objednávku 2ks.

Ivo Ulich, majoritní akcionář společnosti M&T 1997, a.s.  (ISIN: CZ0009011714), která se zabývá výrobou designového dveřního kování, dnes  úspěšně prodal své akcie v celkovém počtu 1 440 kusů za cenu 30 000 Kč v rámci cenového rozpětí 25 000 – 35 000 Kč za akcii. Hodnota společnosti po úpisu činí 384 000 000 Kč. Ivo Ulich obdržel od investorů částku ve výši 43 200 000 Kč.

„Další velmi úspěšné IPO na trhu START během tak krátké doby potvrzuje zájem investorů o české firmy.  Přestože se jedná o doposud nejdražší akcii na pražské burze, zájem o ni byl enormní,“  říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha, a.s.

Díky velkému zájmu o úpis museli být někteří investoři v rámci alokace (přidělování upsaných akcií jednotlivým upisovatelům) tzv. kráceni, což je u takto úspěšných úpisů zcela standardní.

Obchodování s novou emisí bude zahájeno 27.6. 2022 v rámci pravidelné denní aukce na trhu START. Aukce emisí na trhu START probíhají denně od 9:00 do 12:30.

Informace o trhu START jsou k dispozici na stránkách www.pxstart.cz.