Neděle 11. dubna. Svátek má Izabela.

Společnost Colosseum spouští Novou éru obchodování

Společnost Colosseum, a.s. od 1. června spustila novou produktovou řadu zaměřenou na obchodování s akciemi. Klienti tak mohou nyní nově využít makléřské služby Asistent Equity nebo správy portfolia skrze strategie Invest Equity Dynamic a Invest Equity Value. Celý projekt byl po více než půl roční přípravě spuštěn kampaní s příznačným názvem „Nová éra obchodování akcií“, která plně vystihuje podstatu nových produktů.

„Nejen v poslední době, ale již mnoho let je naší cestou vyvíjet vlastní investiční strategie a investovat podle nich. Soustředíme se na aktivně spravované investiční strategie investující do komodit, měnových kurzů, akcií, dluhopisů i derivátů a strukturovaných produktů na nich založených. V nabídce máme řadu úspěšných investičních strategií a některé z nich jsou pro investory dostupné již od 100 tisíc korun. I když řada strategií již funguje dlouhodobě a nevyžaduje žádné velké změny, snažíme se reagovat novými produkty na aktuální podmínky na trzích a poptávku investorů.“ říká Štěpán Pírko, předseda představenstva společnosti Colosseum, a.s.

„Jedná se o produkty, jejichž nejvyšší přidanou hodnotou pro klienta je tým, který se nám podařilo získat. Naše řady byly posíleny jak v oddělení Front Office, tak i v oddělení Asset Management a Research. Poslední čtyři roky byly na kapitálovém trhu sice pro klienty zajímavé z pohledu výnosu, ale nepříjemné pro kapitálový trh z pohledu nepříznivých podnikatelských podmínek. Naše společnost, dle mého názoru, je jako jedna z mála v ČR, která z tohoto nesnadného období vyšla posílena, a to dokazuje jak svým invenčním přístupem, tak i významnými akvizicemi tuzemských investičních profesionálů, na kterých můžeme stavět další růst a uvádět na světlo světa nové produkty a nové strategie.“ říká František Bostl, Product Manager společnosti Colosseum, a.s.

Společnost Colosseum patří mezi nejvýznamnější české nebankovní obchodníky s cennými papíry. Již od svého vzniku v roce 1997 je na českém trhu lídrem v oblasti investování do komodit a finančních derivátů. Společnost nabízí širokou paletu služeb od zprostředkování burzovních obchodů do akcií, komodit, měn a derivátů po celém světě, přes poradenství až po správu aktiv. Právě správa aktiv je stále rostoucí částí byznysu společnosti. V roce 2014 společnost zvítězila ve veřejném hlasování ankety Broker roku a v posledních letech získala i nejvyšší možné ratingové hodnocení AAA/Excelentní, čímž se zařadila mezi nejstabilnější společnosti v České republice. V roce 2014 se rovněž stala členem Asociace pro kapitálový trh České republiky (AKAT).  Společnost klade důraz na poskytování kvalitních služeb s přidanou hodnotou a vysoce individuální přístup ke klientům.