CZK/€ 25.265 -0,04%

12. 06. 2018

Subjekty:

Slavia pojišťovna boduje!

Slavia pojišťovna má za sebou úspěšný rok. Počet uzavřených smluv kontinuálně v roce 2017 rostl, což mělo za následek meziroční zvýšení předepsaného pojistného o 9,6 procent (na 773,4 miliónu Kč). „Hospodářský výsledek pojišťovny byl v roce 2017 kladný, tj. Slavia pojišťovna dosáhla čistého zisku 50,3 miliónu Kč,“ optimisticky komentuje výsledky Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny. „Pozitivní trend trvá i v roce 2018. Dobře je na tom segment podnikatelského pojištění, který za první tři měsíce letošního roku rostl o 21,6 %,“ přibližuje dobře nakročený rok 2018 Waisser a dodává, že Slavia pojišťovna samozřejmě splňuje Solvency II a velmi pečlivě se věnuje řízení rizik.

Slavia pojišťovna se v roce 2017 prioritně zaměřila na zlepšení vnitřních procesů. Zároveň v průběhu roku inovovala produktovou řadu autopojištění.

„Pozornost jsme zaměřili na digitální komunikaci, a to včetně mobilní aplikace Slavia pojišťovny. Tu ocení zejména řidiči v nouzi,“ zmiňuje novinky Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny.  Výsledky na sebe nenechaly čekat a projevují se i v roce 2018. Za první čtvrtletí roste Slavia pojišťovna v segmentu podnikatelského pojištění o 21,6 procent a i v ostatních segmentech pojistného trhu zaznamenala mírný růst. Celkem tvoří meziroční růst za 1. čtvrtletí téměř 11 %.

„Slavia pojišťovna plní legislativní požadavky Solvency II podle směrnice evropského parlamentu. Velmi pečlivě přistupujeme k řízení rizik a tvoření rezerv. Zároveň se ale snažíme přicházet s novými produkty, které se mohou na první pohled zdát netradiční. Naplno tak využíváme flexibility menšího pojišťovacího ústavu, který může pružněji reagovat na aktuální trendy a potřeby klientů,“ upozorňuje Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny.