Sobota 19. června. Svátek má Leoš.

Skupina Profireal Group vykázala za rok 2015 čistý zisk ve výši 910 milionů korun, jde o meziroční nárůst 74 %

Banky 26.05.2016 | 15:13 0 Komentářů

Finanční skupina Profireal Group dnes oznámila auditované výsledky hospodaření za rok 2015. Připsala si čistý zisk více než 910 milionů korun, což je meziroční nárůst o 74 %. Opět tak posílila svou pozici na evropském trhu poskytovatelů nebankovních úvěrů. Svým klientům v Česku, Polsku, na Slovensku, v Bulharsku a Rusku poskytl vloni PROFI CREDIT úvěry v nominální hodnotě 9,3 miliard korun.  (Tisková zpráva: PROFI CREDIT)

„Loňský rok považujeme za velmi úspěšný. Na významném růstu zisku se podílela především naše společnost v Polsku, kde jsme dokonce zdvojnásobili zisk na 700 milionů korun,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour. Rostla i aktiva společnosti, meziročně o 14 %, stejně jako výnosy, které posílily o 16 %.

Objem poskytnutých úvěrů překročil 9 miliard

Svým klientům v Česku, Polsku, na Slovensku, v Bulharsku a Rusku poskytl vloni PROFI CREDIT úvěry v nominální hodnotě 9,3 miliard korun. Meziročně si tak společnost připsala nárůst o 7 %. V České republice si PROFI CREDIT udržel své postavení a objem poskytnutých úvěrů dosáhl 2,14 miliardy korun. Více než třetinový meziroční nárůst objemu poskytnutých úvěrů (35 %) zaznamenal PROFI CREDIT v Polsku. Tady společnost půjčila klientům v přepočtu přes 4,3 miliardy korun. Na Slovensku získali klienti úvěry v nominální hodnotě 1,6 miliardy korun, v Bulharsku činí objem poskytnutých úvěrů v přepočtu 745 milionů korun. Velmi nadějně vypadá pro finanční skupinu Profireal Group Rusko, kde se objem poskytnutých úvěrů ztrojnásobil.

„Letos se chceme koncentrovat na rozvoj ve všech zemích, zejména v České republice a v Polsku, kde růst ekonomiky napomáhá i vyšší poptávce po úvěrech. V Rusku pak chceme rozšiřovat naše služby z okolí Petrohradu i do dalších regionů. Již několik měsíců poskytujeme půjčky v oblasti kolem Samary a postupně přibývají další významná města v této oblasti,“ říká k plánům předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour.