CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

27. 04. 2016

Subjekty:

SKUPINA KOMERČNÍ BANKY SE STALA KLÍČOVÝM PARTNEREM EVROPSKÝCH FINANČNÍCH INSTITUCÍ V ČR

Spolupráce s evropskými finančními institucemi, jako jsou například CEB a EIF, spadá buď zcela, nebo alespoň částečně, do kategorie sociální banka. Prostřednictvím zvýhodněného financování projektů, které mají pozitivní vliv na potřeby občanů, na životní prostředí nebo na podporu zahájení podnikání znevýhodněných osob, tato spolupráce významně přispívá k udržitelnému rozvoji naší společnosti,“ uvedla Iveta Ocásková, výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví v KB.

Evropské finanční instituce se velmi intenzivně zabývají společenským dopadem svých aktivit. Programy EIB, EIF a CEB se proto zaměřují na podporu projektů, které jsou společensky a sociálně přínosné. Příkladem mohou být aktuálně probíhající programy ve spolupráci s Komerční bankou – EuroPremium Young (podpora malých a středních firem při zaměstnávání mladých osob), Profi úvěr Start (výhodné financování začínajících podnikatelů bez podnikatelské historie – novinka v ČR), EuroEnergie (program na podporu úspor energií) nebo EuroInovace (podpora malých a středních inovativních podnikatelů).

V některých programech (Microfinance s EIF a EuroEnergie s EIB) je Komerční banka přímo exkluzivním partnerem na českém trhu.

V závislosti na typu programu slouží finanční prostředky od EIB, EIF a CEB ke snížení úrokové sazby (například firma, která zaměstnává mladé lidi, dostane výhodnější úrokovou sazbu u poskytnutého úvěru) nebo jako garance poskytnutého úvěru, což vede ke snížení požadavků na zajištění (KB může například poskytnout úvěr začínajícímu podnikateli za lepších podmínek).