Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

Skupina Credendo Group zakončila loňský rok s hospodářským výsledkem 163 milionů eur

Pojištění 11.09.2014 | 10:58 0 Komentářů

Credendo Group, čtvrtá největší evropská skupina úvěrových pojistitelů, pojistila v loňském roce transakce v hodnotě 82 miliard EUR. Jejich objem tak oproti roku 2012 vzrostl o 16 %. Celkový hospodářský výsledek skupiny, která zaměstnává 442 lidí, je za rok 2013 163 milionů EUR. Součástí skupiny Credendo Group, která je přítomna ve třinácti evropských zemích a operuje po celém světě, je i česká akciová společnost Kupeg úvěrová pojišťovna. (Tisková zpráva: KUPEG)

„Credendo Group nabízí komplexní sortiment produktů, které splňují neustále se měnící potřeby dnešního podnikání,“ říká Dirk Terweduwe, generální ředitel skupiny Credendo Group. „Jako skupina jsme schopni pojistit zakázky po celém světě a navzdory náročnému stavu klíčových trhů rosteme a jsme ziskoví,“ dodává Dirk Terweduwe.

Pozitivním čísly se může prezentovat i Kupeg úvěrová pojišťovna, jednička na českém trhu v oblasti úvěrového pojištění. „V roce 2013 jsme pojistili transakce v celkové hodnotě 199  miliard Kč, což je o 1,3 % více než v předchozím roce,“ říká Michal Veselý, generální ředitel Kupeg úvěrová pojišťovna, a.s. Ještě lépe vypadá první polovina letošního roku v porovnání se stejným obdobím roku 2013. „Objem pojištěných transakcí vzrostl o 2 % a předepsané pojistné dosáhlo významného meziročního růstu 13 % na celkovou částku 188 milionů korun,“ doplňuje Michal Veselý.

66 % akcií Kupeg úvěrová pojišťovna a.s. vlastní belgická pojišťovna Credimundi, zbývajících 34 % vlastní český stát prostřednictvím Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Skupina Credendo Group vznikla v listopadu 2013 přejmenováním skupiny ONDD Group. Hodnota vlastního kapitálu skupiny dosáhla v roce 2014 přes 2 miliardy EUR.