CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

14. 11. 2016

SHELL A MASTERCARD PŘINÁŠÍ JAKO PRVNÍ V ČESKÉ REPUBLICE INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PLATBY NA ČERPACÍCH STANICÍCH

Platbu bude možné provést chytrým mobilním telefonem nebo tabletem přímo od tankovacího stojanu a díky venkovní obsluze tak řidič u většiny čerpacích stanic Shell vůbec nebude muset vystupovat z vozu, pokud nebude chtít. Za spojením společností Shell a Mastercard stojí oboustranné nadšení pro inovace. Služba Masterpass v tomto ohledu nabízí bezpečné, prověřené a technologicky pokročilé řešení. Ve srovnání se standardním způsobem platby v obchodě čerpací stanice přináší jiný druh komfortu a také výraznou časovou úsporu pro zákazníka.

„Vedle neustálého vývoje v oblasti nabídky paliv jsme v několika uplynulých letech přišli s řadou inovativních doprovodných služeb na našich čerpacích stanicích, které se setkaly s velkým zájmem zákazníků. Jsem velmi rád, že dnes můžeme ve spolupráci se společností Mastercard jako první nabídnout českým řidičům pohodlnější a rychlejší formu platby za pohonné hmoty přímo u našich stojanů. Placení pomocí aplikace Masterpass na našich čerpacích stanicích ocení nejen časově vytížení řidiči díky rychlosti celého platebního procesu, ale také například rodiče cestující s dětmi, kteří je teď vůbec nemusejí pouštět z dohledu. Věříme, že zákazníci tuto inovativní a komfortní službu využívající nejmodernější platební technologie na našich čerpacích stanicích ocení,“ uvedl Petr Pražský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě. Česká republika je pro Shell druhou zemí na světě, kde budou mít zákazníci možnost zaplatit za palivo přímo z vozu.

„Masterpass jsme v České republice uvedli v roce 2015. Od té doby neustále rozšiřujeme naše služby a zahajujeme spolupráci s partnery z různých sektorů. Jsme rádi, že se dnes můžeme spojit se společností Shell a nabídnout naši digitální peněženku Masterpass také českým řidičům na většině čerpacích stanic Shell po celé České republice. I nadále tak díky tomu můžeme měnit způsoby, kterými lidé platí každý den,“ dodal Miroslav Lukeš, Mastercard Cluster Manager pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Snadné a komfortní použití

Digitální peněženku MasterpassTM by Mastercard® bude možné stáhnout jako standardní aplikaci s názvem MasterpassTM AT, CZ, SK na Google Play pro zařízení s operačním systémem Android nebo v App Store pro zařízení s iOS. Poté stačí několik jednoduchých kroků pro nastavení aplikace a služba je připravena k použití na většině čerpacích stanic Shell v České republice a dále také u více než dvou tisíc českých obchodníků, stovky tisíc internetových obchodů a šesti milionů obchodníků umožňujících bezkontaktní platby po celém světě. Společnost Shell zároveň věří, že čeští řidiči také ocení plánované rozšíření této služby i na myčky na vybraných čerpacích stanicích.

Čeští řidiči novou platební metodu uvítají

Shell a Mastercard uvedením služby Masterpass do segmentu čerpacích stanic reagují na aktuální trend otevřenosti Čechů novým platebním metodám založeným na moderních technologiích. Jak ukázal nejnovější průzkum, který společnosti Shell Czech Republic a.s. a Mastercard Europe SA realizovaly
ve spolupráci s agenturou STEM/MARK[1], 39 % tuzemských řidičů při placení pohonných hmot používá debetní či kreditní kartu a téměř polovina potom platí hotově. Zároveň se ale Češi staví otevřeně k modernějším způsobům platby. Prostřednictvím digitální peněženky alespoň občas hradí své nákupy 44 % lidí z celé populace, z mobilního telefonu či tabletu s ní stejně často platí ve 22 % případů. Téměř polovina aktivních řidičů by pak uvítala možnost využít ji i pro placení paliv na čerpacích stanicích přímo z vozu. Platit přímo prostřednictvím digitální peněženky v mobilním telefonu či tabletu by si
na čerpacích stanicích přálo 44 % řidičů. Ve srovnání s ostatními platebními metodami ji hodnotí jako modernější (71 %), rychlejší a pohodlnější (59 %), s potenciálem na šíření v budoucnu (57 %).
I celorepublikový průzkum MasterIndex[2] společnosti Mastercard tento trend potvrdil: Online platby považuje za rychlé, jednoduché a bezpečné 80 % Čechů. Konkrétně na službě Masterpass pak mimo veškeré tyto benefity v 66 % oceňují i to, že vyžaduje zadání osobních údajů pouze jedenkrát.

Tisková zpráva: Mastercard, Shell

[1] Průzkum provedla agentura STEM/MARK v září 2016 na 503 účastnících.

[2] Průzkum provedla agentura g82 v červnu 2016 na 1 001 účastnících.