Pondělí 12. dubna. Svátek má Julius.

Seminář „Exports In Focus“ přinesl praktické rady českým vývozcům

Banky HSBC Bank plc. 23.02.2015 | 14:54 0 Komentářů

V rámci soutěže HSBC International Business Awards se v hotelu Hilton Prague sešli představitelé významných českých exportérů

HSBC Bank plc – pobočka Praha připravila pro české exportéry seminář „Exports In Focus“, který přinesl českým vývozcům aktuální praktické informace a rady pro úspěšný export. 17. února prezentovali v pražském hotelu Hilton Prague zástupci banky HSBC a partnerů soutěže HSBC International Business Awards své rady a zkušenosti ze zahraničních trhů. Svůj příspěvek na téma posilování ekonomické diplomacie a podpory exportu zde uvedl i náměstek ministra zahraničních věcí Lukáš Kaucký.

Úvodní prezentaci zaměřenou na současnou ekonomickou situaci zemí střední a východní Evropy přednesla ekonomka londýnské pobočky banky HSBC Agata Urbanska-Giner. Následně se účastníci semináře z řad top-managementu českých exportně orientovaných firem rozdělili do několika workshopů, které se věnovaly aktuálním tématům spojeným s exportem (provozní kapitál a jeho formy financování, nové všeobecné pojistné podmínky EGAP) a současným atraktivním cílovým zemím pro vývoz (Indie, Turecko). Kromě zástupců banky HSBC se zde o své zkušenosti podělili jak představitelé partnerů soutěže, advokátní kanceláře White & Case a poradenské společnosti EY, tak byznysmeni s přímou zkušeností s vývozem do diskutovaných exportních destinací. Seminář se tak stal unikátní příležitostí k networkingu a získání nezprostředkovaných praktických zkušeností a rad pro úspěšný export.