CZK/€ 24.645 -0,26%

CZK/£ 29.110 -0,59%

CZK/CHF 23.502 -0,56%

21. 02. 2022

Sberbank zvyšuje úroky termínovaného vkladu na 3,55 procenta ročně, nově zavádí tříměsíční termínovaný vklad

Sberbank od 22. února znovu zvyšuje úroky termínovaných vkladů. Úročení ročního termínovaného vkladu zvedá o 0,30 procentních bodů na 3,55 procenta ročně, půlročního o 0,34 procentních bodů na 3,44 procenta ročně. Nově zavádí i tříměsíční termínovaný vklad s úrokovou sazbou 3,33 procenta ročně. Vychází tak vstříc klientům a kromě opětovného zvýšení úroků spořicích produktů přichází s novým termínovaným vkladem, který je pro klienty velmi zajímavý. Jedná se o jednu z nejlepších nabídek na trhu s možností výhodně uložit až 10 milionů korun.

„Sberbank se rozhodla klientům zvýšit úročení termínovaných vkladů o dalších až 0,34 procentního bodu. Získávají tak atraktivní možnost zhodnotit své úspory díky vysoké úrokové sazbě na termínovaných vkladech, která patří k nejlepším na trhu. Rozhodli jsme se vyjít klientům maximálně vstříc a připravili jsme pro ně nově i tříměsíční termínovaný vklad se sazbou 3,33 procenta ročně. Chceme tak potvrdit pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení depozit na trhu,“ uvádí Martin Breyl, Head of Product Development, Sberbank CZ.

Zvýšení úrokové sazby korunových termínovaných vkladů se týká nejen individuálních klientů, ale též podnikatelů a malých firem s obratem do 25 mil. korun ročně, které mohou tuto formu spoření se vkladem až do 10 milionů využít též. Termínovaný vklad je možné zřídit jednoduše na kterékoliv pobočce Sberbank nebo prostřednictvím on-line bankovnictví. Minimální vklad je 30 000 korun. Založení a vedení termínovaného vkladu je bezplatné. Sberbank nabízí i výhodnou kombinaci spoření a investování, kdy při investici alespoň 300 tisíc korun do podílových fondů získá klient zvýhodněnou sazbu spoření 3,7 % ročně, a to pro vklady do 500 tisíc korun.

Termínovaný vklad v Kč 3 měsíce 6 měsíců 1 rok 2 roky 3 roky
Nová roční úroková sazba od 22. 2. 2022