Pátek 22. ledna. Svátek má Slavomír.

Sberbank CZ rozšiřuje nabídku investic

Sberbank CZ rozšířila nabídku investic o 9 nových podílových fondů. Disponuje tak rozsáhlým portfoliem, ze kterého poradci Sberbank CZ vytvoří klientům individuální investice přímo šité na míru. Nové dynamické fondy umožňují investovat i do ne zcela běžně dostupných sektorů, nabízejících zajímavý potenciál výnosu.

„Ve spolupráci s investiční společností Generali Investments CEE jsme k dosavadním fondům přidali další dva dluhopisové, jeden smíšený a šest akciových fondů. V oblasti akcií můžeme našim klientům nabídnout fondy různého sektorového zaměření – například investice do největších globálních značek, nemovitostních akcií, zlata, ropy a energetiky či farmacie a biotechnologie,“ říká Šárka Volštátová, vedoucí produktová manažerka pro investice a pojištění ve Sberbank CZ.

Nabídka podílových fondů Sberbank CZ je nyní ještě komplexnější a uspokojí i rizikověji zaměřené investory. „Akciové fondy sice kolísají výrazně více než fondy smíšené a dluhopisové, ale při dodržení investičního horizontu se mohou investoři dočkat výnosu i v řádech desítek procent,“ doplňuje Jan Skála, produktový manažer Sberbank CZ pro investice. Sberbank CZ umožňuje investovat do rozsáhlé skupiny podílových fondů předních světových správců. Fondy pokrývají kromě možností investice v korunách též investice prostřednictvím EUR, USD a jiných měn.

Nové fondy Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s., v nabídce Sberbank CZ:

Generali Fond konzervativní Dluhopisový
Generali Fond vyvážený dluhopisový Dluhopisový
Generali Fond balancovaný konzervativní Smíšený
Generali Fond globálních značek Akciový
Generali Fond nemovitostních akcií Akciový
Generali Fond živé planety Akciový
Generali Fond farmacie a biotechnologie Akciový
Generali Fond ropy a energetiky Akciový
Generali Fond zlatý Akciový

Sberbank CZ na trhu působí již řadu let jako distributor fondů NN Investment Partners a Generali Investments CEE.