CZK/€ 24.725 -0,02%

CZK/£ 28.684 -0,51%

CZK/CHF 24.374 -0,73%

24. 05. 2022

Sazby na Termínovaném vkladu i Spořicím účtu u Ney spořitelního družstva opět rostou, překročily 5 % p. a.

Ještě v zimě nepředstavitelnou a magickou hranici 5 % dnes překročily úrokové sazby u depozitních produktů Ney spořitelního družstva. Vedení spořitelního družstva letos už poněkolikáté reaguje na divoký vývoj na trhu finančních produktů a po 14 dnech rozhodlo o dalším navýšení úrokových sazeb jak u svého Termínovaného vkladu, tak u Spořícího účtu. Pro klienty, kteří se snaží alespoň částečně ochránit svoje naspořené finance před inflací, je to změna určitě zajímavá. Spořící účet nasazovalo Ney spořitelní družstvo na trh v polovině března se 4% úrokem ročně, v té době nejvyšším na trhu. Nyní úrok dosahuje 5 % p. a. a stále drží prvenství mezi všemi bankovními i nebankovními institucemi.

„Trh se mění každým dnem, a je proto potřeba flexibilně reagovat na jeho vývoj, zejména pak na zásahy ze strany České národní banky, ale i na konkurenci. Chceme, aby naši klienti byli spokojeni, a zároveň bychom rádi stále drželi prvenství v nejvýhodnějších sazbách na trhu. Proto jsme se rozhodli k dalšímu skokovému navýšení sazeb u obou našich depozitních produktů. Věřím, že tímto udržíme nejvyšší standard i svou pozici poskytovatele nejvýhodnějších sazeb. Termínovaný vklad je dlouhodobě nejoblíbenější formou spoření. Lidé volí různé délky vkladů a pořizují si jejich kombinace. Mladší generace má raději peníze více po ruce a proto volí právě Spořicí účet, aby měli případně finance rychleji k dispozici,“ vysvětluje Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.

U termínovaných vkladů se sazby zvýšily jak u měsíčních přípisů úroku, tak u přípisů na konci období vkladu. I nadále platí změna v trendu investorských vkladů. Zatímco v uplynulých letech byl největší zájem o střednědobé termínované vklady s délkou spoření tři roky, nyní lidé podstatně častěji volí krátkodobé vklady, kdy své peníze uloží pouze na několik měsíců, aby mohli s financemi případně rychleji operovat.

„Navyšujeme tak především sazby právě u vkladů s kratší dobou úložky, tentokrát ale měníme i sazby například u dvouletého vkladu. Třeba vklad u roční smlouvy je aktuálně úročen sazbou 5,5 procenta ročně, u dvouleté smlouvy vzrostl úrok ze 4 procent na 5 procent,“ popisuje situaci Hartl.

NEY spořitelní družstvo je tradiční česká finanční instituce, která minulý rok oslavila 21 let od svého založení. Svým členům z řad občanů, živnostníků a firem nabízí atraktivní úvěrové a spořicí produkty. Vlajkovou lodí produktového portfolia je pojištěný Termínovaný vklad s výhodným zhodnocením. Mezi úvěrové produkty patří Spotřebitelský a Podnikatelský úvěr. Jako jediná z finančních institucí v České republice začala nabízet spotřebitelský úvěr Americká hypotéka a Americká investiční hypotéka bez pravidelných měsíčních splátek. Zakládáme si zejména na osobním přístupu a individuálním přizpůsobení naší nabídky potřebám klienta. Stejně jako bankovní subjekty jsme podrobeni regulaci. Dohled nad činností NEY spořitelního družstva vykonává Česká národní banka.