CZK/€ 24.660 -0,14%

CZK/CHF 23.987 -0,30%

21. 02. 2012

Subjekty:

S cestovním pojištěním Allianz vycestuje každoročně více než 300 tisíc turistů, v loňském roce to bylo 334 tisíc

Klienti mohou odjet kamkoliv bez obav a mohou se věnovat i rekreačnímu sportu, protože cestovní pojištění Allianz zmíněná rizika kryje a navíc bez limitu na léčebné výlohy, byť by byly několikamilionové,“ uvádí ředitelka úseku cestovního pojištění Allianz Jana Slavíková.

Letošní zima ukázala, že poměrně velké množství škod z pojištění léčebných výloh v zahraničí bylo způsobeno jinou osobou, nejčastěji šlo o srážky lyžařů na sjezdovce. Čím dál častěji se naši turisté stávají „lacinou kořistí“ pro lyžaře z jiných zemí, kteří si neváhají i v případě „zanedbatelných“ škod najmout právníky a peníze vymáhat.

Obrana proti těmto ne vždy zcela čestným praktikám zahraničních lyžařů je pouze jedna – v každém případě nepodepisovat žádný dokument a vždy zavolat asistenční službu, která umí zajistit i právní pomoc, nebo alespoň tlumočníka,“ doplňuje Jana Slavíková.

Zima pomalu končí, proto se i v Allianz pojišťovně připravují v produktových úsecích na letní sezónu. Letošní novinkou v cestovním pojištění bude roční rodinné cestovní pojištění, které za výhodnou cenu pokryje výjezdy rodiny – dospělých i dětí – jak za sluncem, tak na lyže,
či kamkoliv jinam.