CZK/€ 24.650 -0,04%

16. 01. 2018

Subjekty:

Roman Koděra rozšířil tým expertů na obchodování v Saxo Bank

Roman Koděra (45) rozšířil tým odborníků na investiční obchodování v Saxo Bank. Na pozici Senior Sales Manager je zodpovědný za obsluhu VIP klientů.

Před vstupem do Saxo Bank pracoval Roman Koděra téměř 20 let v investičním bankovnictví. Začínal v pražské pobočce britské ING Barings a následně ING Bank. V roce 2002 spojil svou kariéru se skupinou Patria Finance a stal se hlavním makléřem a vedoucím obchodování Patria Direct. Zde měl na starosti obchodování a investiční strategie pro privátní klienty. Rovněž působil ve společnosti Wood & Company, kde se jako ředitel Private Client Group staral o investice privátních klientů. Od roku 2016 do příchodu do Saxo Bank působil v bance CREDITAS, kde zastával funkce ředitele finančních trhů a finančního experta banky.

Dánská investiční banka Saxo Bank loni na podzim významně rozšířila své aktivity v Praze. Od října 2017 se pražská kancelář stala centrálou pro 28 zemí střední a východní Evropy. Počet odborníků na on-line obchodování v Praze se téměř zpětinásobil. Společnost proto přestěhovala svůj rostoucí tým ze Starého Města do větších a modernějších prostor v obchodním centru Palladium na Náměstí republiky. V tomto roce očekává další růst.