Pátek 30. října. Svátek má Tadeáš.

Rodinné firmy se mohou do konce září přihlásit do 4. ročníku prestižní soutěže Equa bank Rodinná firma roku

Banky Equa bank 23.07.2015 | 11:53 0 Komentářů

Malé a střední podniky s rodinnou tradicí se mohou do 30. září 2015 zaregistrovat do soutěže Equa bank Rodinná firma roku. Přihlášku je možné podat na webové stránce www.rodinnafirmaroku.cz. Soutěž pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR). Generálním partnerem je Equa bank a.s. Partnery soutěže jsou LeasePlan Česká republika, společnost Deloitte a Nadační fond pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP). Cílem soutěže je podpořit podnikání rodinných firem. K dalšímu ročníku Rodinné firmy roku zveřejnila AMSP ČR výsledky pravidelného průzkumu, které popisují aktuální situaci v českých rodinných firmách.

Hlavním posláním soutěže Equa bank Rodinná firma roku je ocenit, podpořit a motivovat firmy v rodinném podnikání. Že se tyto cíle daří naplňovat, potvrzují i sami vítězové. „Prvenství v roce 2013 nás velmi potěšilo. Bylo pro nás výrazným povzbuzením, zviditelnilo naši firmu a pomohlo nám získat nové kontakty,“ dodává Mahulena Pertlová, zakladatelka vítězné firmy KAMA v roce 2013.

Loňským celkovým vítězem a zároveň vítězem Ceny veřejnosti se stala firma LIKO-S, která se zabývá výrobou montovaných hal a konstrukcí. Libor Musil, předseda představenstva a zakladatel firmy LIKO-S komentuje: „Vítězství v obou kategoriích nás velmi potěšilo. Přineslo nám výrazné zviditelnění díky médiím, která o soutěži informovala. Pozitivní dopad jsme zaznamenali i v rovině obchodní. Equa bank Rodinná firma roku je prestižní soutěž, a podle toho reagovali naši stávající i noví zákazníci.

Vítěze soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2015 vybírá odborná porota na základě souboru ekonomických, ale i neekonomických kritérií, jako je například růst obratu v posledních pěti letech, příspěvek k zaměstnanosti v regionu (počet zaměstnanců), počet generací vlastníka zapojených do podnikání, politika sociální odpovědnosti aj. Od loňského roku si nově vítěze vybírá také veřejnost, a to v kategorii Cena veřejnosti.

Pro letošní ročník Rodinné firmy roku byla upravena kritéria pro podávání přihlášek. Usilovat o vítězství tak mohou mladší firmy i ty, které vykazují vyšší obrat. Soutěže se mohou účastnit firmy jen s pětiletou historií na trhu a s obratem až do 50 milionů eur.

„Uspět v rodinném podnikání je na dnešním vysoce konkurenčním trhu čím dál náročnější. Velmi si vážíme úsilí rodinných firem, které do svého podnikání dlouhodobě investují a rádi jim budeme pomáhat v jejich dalším rozvoji,“ uvedl Jakub Hájek, advokát v Ambruz & Dark Deloitte Legal a člen týmu Deloitte Private, který poskytuje poradenské služby soukromým vlastníkům a rodinným firmám.

Harmonogram 4. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku

29. dubna