CZK/€ 24.650 -0,04%

CZK/£ 28.902 +0,49%

CZK/CHF 24.004 +0,57%

28. 08. 2014

Revoluce v online nakupování na splátky. Vyřiďte si úvěr z pohodlí domova, CZC.cz zavádí službu Elektronický podpis

CZC.cz tak výrazně zkracuje dobu potřebnou pro vyřízení úvěrové smlouvy a zároveň umožňuje zákazníkovi využívat plného komfortu online nakupování i při nákupu na splátky. Celý proces probíhá v několika jednoduchých krocích a je podmíněn autorizací prostřednictvím SMS kódu, který zákazník obdrží v textové zprávě na ověřený mobilní telefon. Nedílnou součástí celého procesu je také nahrání vyfocených nebo naskenovaných dokumentů do aplikace Správce financí.

„Výsledky pilotního testování potvrzují, že doba vyřízení úvěrové smlouvy se zásadním způsobem zkracuje. V porovnání s klasickým způsobem uzavírání úvěrových smluv přináší nová metoda časovou úsporu v řádu několika dnů,” shrnuje výhody služby Tomáš Pilský, obchodní ředitel CZC.cz. „Je nutné si přitom uvědomit, že e-shop vždy čeká s blokací zboží až na schválenou úvěrovou smlouvu. Při využití elektronického podpisu se tak zboží dostane k zákazníkovi mnohem rychleji,“ dodává.

Nákupy na splátky táhnou mobilní telefony a notebooky

Jen za prvních 7 měsíců letošního roku počet nákupů na splátky v CZC.cz meziročně vzrostl o více než polovinu (54 %). Z pohledu jednotlivých kategorií možnost nákupu na splátky zákazníci CZC.cz volí nejčastěji v případě mobilních telefonů (31 %), notebooků (25 %) a tabletů (9 %). To odpovídá také třem nejsilnějším produktovým kategoriím, které se výrazně podepsaly na 49% růstu tržeb CZC.cz, který e-shop zaznamenal v prvním pololetí letošního roku.

Vzhledem k početné komunitě IT profesionálů a hráčů počítačových her se vysokému počtu úvěrových smluv těší také počítačové komponenty, zejména grafické karty, procesory a základní desky.