Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

RENOMIA: Škody na úrodě vinné révy lze eliminovat

Pojištění 17.03.2015 | 13:28 0 Komentářů

Období jara s sebou přináší zvýšené riziko v podobě ranních mrazíků, které mohou ve vinohradech napáchat velké škody a do značné míry nepříznivě ovlivnit očekávanou úrodu. RENOMIA, a. s., přední pojišťovací makléř, nabízí v rámci oddělení RENOMIA AGRO svým klientům řešení v podobě zemědělského pojištění, jenž vinařům pomáhá eliminovat ztráty a komplikace při pěstování vinné révy. (Tisková zpráva: RENOMIA)

Úspěšné pěstování vinné révy závisí na mnoha faktorech. Zejména na vhodném stanovišti, výběru pěstovaných odrůd, správné agrotechnice, výživě a hnojení. Tyto okolnosti však nemusí být vždy dostačující, protože nečekané výkyvy počasí mohou mít na úrodu rozhodující vliv a může docházet k velkým škodám. Nahradit ztrátu chybějící části úrody, ke které může vlivem aktuálně hrozících jarních mrazů dojít, je pak velice problematické a finančně náročné. Proto je nezbytné předcházet možným rizikům a zvolit si vhodné pojištění.

RENOMIA jako nezávislý poradce nabízí vinařům posouzení výchozích podmínek, zpracování komplexní analýzy rizik a vyhotovení návrhu pojistného programu. Tím pěstiteli zajistí nejvýhodnější nabídku pojištění a i v případě nepřízně počasí i ochranu jeho aktiv.

Zemědělské pojištění dokáže eliminovat riziko poškození úrody a v případě vhodného pojistného programu minimalizuje ztráty vynaložených finančních prostředků,“ vysvětluje výhody pojištění zemědělských rizik Jiří Havelka, ředitel RENOMIA AGRO, a dodává, „zodpovědný hospodář si je hrozících rizik dobře vědom a ví, že existuje možnost se proti škodám způsobených mrazem i jinými vlivy vyvarovat.