CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

16. 04. 2019

Registrace na PowerUp! skončila

Bezmála 300 start-upů z 24 zemí střední a východní Evropy se přihlásilo do pátého ročníku PowerUp!. Soutěž organizovaná společností InnoEnergy je pro ambiciozní firmy unikátní příležitostí zajistit si finanční podporu a rozvinout své nápady v globálním měřítku. První kolo soutěže završí národní finále, které bude v Praze už 17. dubna.

Nejvíce účastníků, 46, je letos z Polska. Na druhém místě je Srbsko s 29 účastníky a třetí místo drží Maďarsko s 27 kandidáty. „V České republice máme osm účastníků,“ říká za organizátory Christo Balinow, Business Development Director for CEE InnoEnergy.

Účastníci, kteří prošli registračním procesem, nyní poměří síly v národních finále, která se budou v jednotlivých zemích konat mezi 29. březnem a 25. dubnem. Po nich se 14 vítězů národních kol zúčastní velkého mezinárodního finále v polském Krakově, kde budou bojovat o hlavní cenu. To bude 21. května na Impact‘19 – největší ekonomické konferenci ve střední a východní Evropě.

Jak národnímu, tak i velkému finále budou předcházet bootcampy vedené uznávanými mezinárodními business mentory. Ti budou start-upům pomáhat například s přípravou prezentace jejich nápadů panelu investorů a expertů z oblasti průmyslu.

„Díky vítězství v loňském ročníku PowerUp! máme více instalací našich zařízení a začali jsme jednat s mezinárodním partnerem,“ říká Pavel Konečný, CEO společnosti Neuron Soundware, která loni zvítězila v národním kole a v mezinárodním klání byla třetí. Soutěžila s technologií na bázi umělé inteligence, která díky rozsáhlé neuronové síti rozumí zvukovým a vibračním signálům CNC strojů a dokáže tak následně odhalovat různé odchylky a poruchy těchto strojů.

Tak jako v předchozích ročnících, je soutěž podporována řadou externích partnerů. V České republice je jedním z nich společnost ComAp, která se zaměřuje na oblast vývoje a výroby řídicích systémů používaných v různých průmyslových odvětvích a energetice. „V nadcházejícím desetiletí očekáváme výrazné změny a příležitosti v oblasti výroby a distribuce energií. Snažíme se tyto změny a příležitosti aktivně vyhledávat a partnerství s InnoEnergy a PowerUp! nám umožňuje interakci s inovačními nápady z celé Evropy,“ zdůvodňuje svou podporu soutěži Aleš Procházka z ComAp.

Již třetím rokem podporuje soutěž také polská společnost Rafako. „Je to výsledek dlouhodobé spolupráce s InnoEnergy. Soutěž je pro nás příležitostí seznámit se s nejnovějšími trendy a technologiemi v oblastech, které jsou naší firmě blízké a které slibují skutečnou změnu pro budoucnost naší planety. Jde zejména o elektromobilitu, obnovitelné zdroje, alternativní paliva a skladování energie. Je to také velké příležitost pro sdílení vědomostí a zkušeností s dalšími partnery soutěže,“ vysvětluje Michał Maćkowiak, ředitel inovací společnosti Rafako.

Národní finále českého PowerUp! 2019 se bude odehrávat 17. dubna v Praze. Veškeré potřebné informace jsou k dispozici na www.powerup.innoenergy.com.

Tisková zpráva PowerUp!