CZK/€ 24.365 -0,12%

CZK/£ 28.369 -0,06%

CZK/CHF 24.774 -0,30%

24. 11. 2022

Refinancování Refixo od Max banky nově umožňuje zapojení spolužadatele. Dokáže zlevnit stávající půjčky i o desetitisíce korun

Ušetřit na drahých splátkách a poplatcích za spotřebitelské úvěry nyní může s inovativní službou refinancování a konsolidace Refixo ještě více zájemců než dosud. Nově je totiž možné zapojení spolužadatele. Klienti si i v případě využití spolužadatele dokáží vše vyřídit sami během pouhých deseti minut na internetových stránkách Max banky. Bez papírování nebo chození do pobočky, a navíc zdarma. Stačí jim k tomu chytrý telefon a občanský průkaz. Klienti Refixa celkově ušetří při řádném splácení v průměru kolem 55 tisíc korun.

Sjednat si kompletně přes internet refinancování spotřebitelských úvěrů lze s Refixem podobně snadno a rychle jako si založit běžný účet. Klient z chytrého telefonu, tabletu či počítače jen vyplní na webových stránkách Max banky svoje základní údaje, případně přidá údaje spolužadatele. „Příjmy, výdaje nebo úvěrovou historii si se souhlasem klienta zjistíme v reálném čase sami díky výměně informací mezi finančními institucemi, úvěrovými registry a dalšími organizacemi. Proto u nás klient standardně nemusí předkládat například potvrzení o příjmu,“ vysvětluje Ondřej Makovec, vedoucí útvaru spotřebitelských úvěrů v Max bance.
Zatímco úroková sazba bankovních půjček se pohybuje i nad deseti procenty ročně, u kreditních karet dokonce nad dvaceti, s refinancováním a konsolidací Refixo klient platí úrok pouze 5,9 % ročně při řádném splácení. Rozdíl v úrokové sazbě znamená ušetřené peníze, leckdy jsou to celkově i desítky tisíc korun, což je zvlášť důležité v době rekordní inflace a drahých energií.
„Naším typickým klientem je zaměstnanec s průměrným až nadprůměrným příjmem a výbornou platební historií. Jde například o úředníky, učitele a další kvalifikované profese, ale také technické pracovníky ve výrobě. Zlevnit své stávající půjčky chce každý,“ uzavírá Makovec.
Svou možnou úsporu si může každý zájemce nezávazně spočítat v on-line kalkulačce na stránkách https://refixo.maxbanka.eu/, kde je také k dispozici reprezentativní příklad.