Sobota 10. dubna. Svátek má Darja.

Rebranding pokračuje: z ING Investment Management je NN Investment Partners

Investice 07.04.2015 | 14:32 0 Komentářů

Dnešním dnem se ING Investment Management mění na NN Investment Partners. Je poslední z části skupiny ING zabývající se pojištěním a správou aktiv, která přechází pod nový název. NN Investment Partners C.R., a.s., působí na českém a slovenském trhu již od roku 1997. Společnost na českém trhu nabízí 43 zahraničních podílových fondů, z toho 19 v české koruně. Objem spravovaného majetku v hodnotě přibližně 115 miliard korun řadí společnost mezi pět největších správců aktiv v ČR. Od svého založení v roce 1997 jsou fondy NN (ING) výborně hodnoceny – získaly už 8 ocenění Zlatá koruna, to poslední z roku 2014. (Tisková zpráva: NN)

„Veřejnost nás jako správce aktiv vnímá spíše skrze podílové fondy, jejichž jméno se také mění na NN. I nadále budeme pokračovat v plnění naší základní mise, a to nabízet investorům zajímavé investiční příležitosti. To, že jdeme správným směrem, dokládá řada ocenění, která od klientů i odborníků pravidelně dostáváme. Do budoucna plánujeme mírně rozšiřovat nabídku fondů, které v České republice nabízíme.“ vysvětluje Jan D. Kabelka, generální ředitel a předseda představenstva NN Investment Partners C.R., a.s.

Expert na české akcie i globální strategie

NN Investment Partners v ČR vyniká především svojí expertízou v oblasti českých a středoevropských akciových trhů. ING International Czech Equity (ING Český akciový fond) je jedním z největších a nejúspěšnějších ve své kategorii na českém trhu – průměrný roční výnos od jeho založení v říjnu roku 1997 činí 6,6 % a objem majetku přesahuje 7 miliard korun.

„V NN Investment Partners C.R., a.s., se o domácí investiční strategie starají místní experti.  Na jejich dlouhodobé výkonnosti je poznat, že portfolio manažeři působí přímo v centru dění, díky čemuž mají detailní přehled o českém a středoevropském trhu,“ dodává Petr Podolka, ředitel investičního oddělení společnosti.

NN Investment Partners ale není pouze lokální investiční expert, čerpá také z globálního know-how mateřské společnosti v Holandsku.