CZK/€ 25.305 -0,06%

29. 05. 2014

Subjekty:

RAIFFEISENBANK ZVYŠUJE POMOCÍ 3D SECURE BEZPEČNOST PLATEB KARTOU NA INTERNETU

Placení kartami Raiffeisenbank na internetu je nyní ještě bezpečnější díky využití technologie 3D Secure. „Zavedením 3D Secure dáváme našim klientům nástroj, který přispěje k větší důvěryhodnosti při placení kartou na internetu a zároveň jim umožní větší kontrolu nad provedenou platbou. Pokud budou klienti využívat e-shopy, které 3D Secure zabezpečení také podporují, budou své platby potvrzovat unikátním jednorázovým kódem, který přijde formou SMS zprávy na jejich mobilní telefon,” uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Petr Hais.

Pro dokončení transakce je tedy nutné v jeden okamžik mít k dispozici platební kartu i telefon, jinak platbu nelze dokončit. „Zavedení 3D  Secure tak dále zvyšuje bezpečnost placení kartou na internetu
a zmenšuje prostor pro potencionální zneužití karty,”
dodal Petr Hais.

3D Secure technologii bude  nově možné využít u všech debetních i kreditních karet Raiffeisenbank, které umožňují placení na internetu. Banka postupně všechny své karty do služby 3D Secure registruje. „Až bude klientova karta zaregistrována, bude při prvním nákupu u obchodníka podporujícího 3D Secure zabezpečení vyzván k  aktivaci služby, do té doby nemusí klienti podnikat žádné aktivní kroky,” uzavřel Petr Hais.