Středa 22. září. Svátek má Darina.

RAIFFEISENBANK VSTUPUJE DO FILMOVÉHO A TELEVIZNÍHO BYZNYSU

Banky Raiffeisenbank 22.02.2017 | 17:01 0 Komentářů

Raiffeisenbank se jako první banka na českém trhu rozhodla cíleně vstoupit na trh filmové a televizní tvorby. Ve spolupráci s Asociací producentů v audiovizi připravila nabídku pro financování projektů, které splňují podmínky systému filmových pobídek Státního fondu kinematografie.

„Prvním projektem bylo financování výroby seriálu Svět pod hlavou, který připravila produkční společnost Bionaut Vratislava Šlajera v koprodukci s Českou televizí a TV JOJ, přičemž mohu prozradit, že další projekty budou v brzké době následovat,“ říká Václav Štětina, ředitel firemního bankovnictví Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank producentům nabízí možnost úvěru až do výše přislíbené pobídky, díky kterému lze překlenout období, než producent získá finanční prostředky od Státního fondu kinematografie. Hlavními kritérii banky jsou: alokace pobídky, historie, renomé a dobré finanční zdraví produkční společnosti a rovněž závazné prohlášení o zahájení výroby.