Středa 20. ledna. Svátek má Ilona.

RAIFFEISENBANK SE JAKO PRVNÍ BANKA V ČESKÉ REPUBLICE STALA ČLENEM NASDAQ COMMODITIES

Banky Raiffeisenbank 23.03.2017 | 10:52 0 Komentářů

Jako první banka v České republice začala Raiffeisenbank nabízet svým klientům zúčtovací služby (clearing) pro obchodování na burze Nasdaq Commodities. Banka tak rozšiřuje portfolio podporovaných komoditních burz o tři nové produkty.

Raiffeisenbank získala status General Clearing Member (GCM) v clearingovém domě Nasdaq Clearing a od 1. března 2017 poskytuje vypořádání obchodů na trzích European Energy (EUR), Nordic Power (EUR) a Seafood (NOK).

„Toto členství je dalším důležitým krokem v pokračujícím vývoji clearingových služeb Raiffeisenbank v Evropě. Být GCM u Nasdaq Commodities nám dává jedinečnou konkurenční výhodu,“ uvádí Barbara Tutass, ředitelka divize Large Corporates Raiffeisenbank.

Dle slov produktového manažera Jana Trubáčka klienti Raiffeisenbank kromě individuálního nastavení služeb a přiměřených požadavků na zajištění oceňují také minimálními požadavky na administraci, přehlednou fakturaci a bezproblémové vypořádání.

Raiffeisenbank pro velké české i mezinárodní korporace nabízí clearing komoditních burz prostřednictvím ECC (European Commodity Clearing) již sedm let, přičemž klientské portfolio tvoří obchodníci s komoditami, nadnárodní producenti či provozovatelé přenosových soustav. Skrze služby komoditního clearingu mohou klienti korporátního bankovnictví velkých firem obchodovat na spotovém i derivátovém trhu s elektřinou, zemním plynem, emisními povolenkami, buničinou, železem, ocelí či dalšími komoditami. Banka se nyní rozhodla rozšířit nabídku svých služeb o clearing Nasdaq a stala se první takto zaregistrovanou bankou v Česku.

„Jsme velmi rádi, že můžeme v rámci rozvíjení našeho působení v Evropě rozšířit seznam GCM členů. Těšíme se na spolupráci s Raiffeisenbank, která přinese dodatečnou likviditu v době dynamického rozvoje Nasdaq na komoditních trzích“, dodává Knut Rabbe, vedoucí oddělení vztahů s klienty a prodeje Nasdaq Commodities.

Aktuální nabídku komodit a produktů najdete na www.nasdaqomx.com.